Golden Virginia καπνοί

.




Ο Golden Virginia σήμερα παραγεται από την εταιρία Imperial Tobacco. Είναι ο πρώτος σε πωλήσεις καπνός στην Ευρώπη και παγκοσμίως και κρατάει ενα πολύ μεγαλο ποσοστό της τάξης του 50%  στο Ην. Βασίλειο  όπου είναι και η προέλευση του.Η κυκλοφορία του καπνού χρονολογείται στο 1877 και κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις,τον πρασινο και τον κιτρινο.Το 2009 κυκλοφόρησε και ενας τρίτος καπνος,ο Golden Virginia Aromatic αλλα λογο των χαμηλων πωλήσεων διακόπηκε η κυκλοφορια του τον ιδιο χρονο.
Η πρωτη παρατηρηση που εκανα σε αυτον τον καπνο ειναι η προσπάθεια της εταιριας να κρατησει αθικτο ποιοτηκα τον καπνο με δυο τροπους.Την εξωτερικη ζελατινα  και πλαστικο φερμουαρ.Ανοιγοντας και τους δυο καπνους  παρατηρησα ενα χημικο αρωμα,οχι πολυ δυνατο αλλα αρκετο στο να εχω αμφιβολιες για την γευση τους που τελικα με εξεπληξε ευχαριστα.Η γευση τελικα δεν ηταν τοσο χημικη οσο περιμενα και σε συνδιασμο με την έλλειψη αρωμάτων
εφτιαχνε ενα απολαυστικο τσιγαρο.
Καπνιζοντας εναλαξ τους καπνους παρατηρησα επισης οτι δεν αλλαζει  η γευση,παρα μονο το βαρος του τσιγαρου.

Golden Virginia πράσινος
Ειναι ενα american blend με ελαφρα χημική γευση αλλά με πολλά χημικα προσθετά τα οποία φαινονται στο άρωμα. Εχει πολυ καλα ποσοστα υγρασιας με ελάχιστα σκουπιδακια και κοτσανια


Golden Virginia κίτρινος
Ειναι ενα american blend με σχεδον απαρατηρητη χημικη γευση αλλα με πολλα χημικα προσθετα οπως και ο πρασινος .Εχει καλα ποσοστα υγρασιας με ελαχιστα σκουπιδακια και κοτσανια 


Golden Virginia πρασινος : 7/10
Golden Virginia κιτρινος  :6.5/10



Pall Mall καπνος



Ειναι ενα καπνος της που παρασκευάζεται απο την εταιρία  British American Tobacco
Εχει μια σχετικα δελεαστική τιμη (2,90)  στην αγορα καπνου,αλλα η ιστορια τελειωνει εκει.
Το χαρμανι του,αν και ειναι Virginia ειναι αν οχι το χειροτερο,ειναι απο τα χειροτερα που κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα μιας και παρασκευαζεται απο ανακατασκευασμενο καπνο.Τι σημαινει αυτο;Σε απλα ελληνικα σημαινει οτι φτιαχνεται απο απομειναρια άλλων τσιγαρων που στην συνεχεια προσθετουν κοτσανια και τον πρεσαρουν .Αυτο φυσικα το λεει και η τιμη του.Οταν τον ανοίγεις εχει ενα αρωμα σαν ξυδι και αυτο φυσικα ειναι το κυριο γνωρισμα των ποτισμενων με χιλια δυό χημικα καπνων.Στην αρχη του εδωσα μια ευκαιρια,εστω να δω αν απο γευση λεει τιποτα,μιας απο ποιοτητα ηταν μια σκετη απογοήτευση αλλα ηταν πιο ανοστος και πιο αγευστος απο τις βραστες αναλατες πατατες που τρώω στην λεσχη της σχολης.... ναι,τοσο χαλια....
Επισης γυρω στο δευτερο με τριτο τσιγαρο αρχισα να νιωθω την ξινιλα των χημικων στο στομα μου το οποιο με αηδίασε.Δοκιμασα επισης να τον καπνισω αφιλτρο μπας και μου δωσει λιγο γευση αλλα χωρις τυχη.Να πω επισης οτι αν και δεν ειναι πολυ δυνατος καπνος,το εβισκα πολυ δυσκολο να κατεβασω την καθε τζουρα και μου στεκοταν συνεχεια στο λαιμο(ενα ακομη σημαδι οτι ειναι ποτισμενος)
 Να σημειώσω εδω οτι τα χημικα στον καπνο δεν ειναι παντα μειονέκτημα διοτι πολλες φορες καλιμπραρουν την γευση του τσιγαρου και σου δινουν ενα πιο ποιοτικο και ομοιμορφο αποτελεσμα αλλα σε αυτην την περιπτωση οι δοσολογιες ξέφυγαν στο αλλο ακρο... 
Ενα τελευταιο προβλημα το οποιο εχει αυτος ο καπνος ειναι οτι εχει πολυ μεγαλα ποσοστα υγρασιας,γυρω στο 20% το οποιο κανει το τσιγαρο βραδυκαυστο και  δεν ελευθερώνει την γευση και τα αρωματα που θα μπορουσε να εχει...
Το μονο ίσως θετικο που βρήκα σε αυτο τον καπνο ειναι τουλαχιστον δεν εχει αυτα τα απαισια αρωματα φρουτων,βανιλιας,κακαου κτλ που κακώς νομιζουν οτι τα γουσταρουμε στην Ελλαδα.... 
Για να ανακεφαλαιώσω,ενας κακος ποιοτικά και γευστικα καπνος με πολλα αχρείαστα χημικα.

Pall Mall καπνος : 3/10


Marlboro Red




Μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια απο την Phillip Morris να μπει στην αγορα του στριφτου  με
τον blonde και τον red, επιστεφει δυναμικα με ενα εντελως νεο χαρμανι το οποιο μεσα σε λιγο καιρο της κυκλοφοριας του εχει αποκτησει φανατικους καπνιστες.
Συγκεκριμενα,δεν εχει σχεση με  κανενα καπνο στην ελληνικη αγορα.
Ειναι ενα  γνησιο american blend και η ιδιοτροπια του ειναι οτι εχει περισσότερο γευση εργοστασιακου
τσιγαρου παρα στριφτου με αποτελεσμα να ελκυει καπνιστες και των δυο ειδών
Ενα πολυ ωραίο ομοιόμορφο  χαρμανι  που συνδιαζεται με μια κουπα  γαλλικο καφε ή ενα δυνατο ουίσκι.Επισης  ειναι παρα πολυ ωραιο μετα απο ενα βαρυ γευμα.
Μπορω να πω οτι ειναι η καλυτερη κυκλοφορια στην αγορα του καπνου μετα απο τον drum natural flavour και ειναι ενα καπνιστικο ''must'' για οσους θελουν να ονομαζουν τον εαυτό τους καπνιστη.
Οσον αφορα την ποιοτητα, τα καπνα ειναι αριστα και ομοιομορφα.Ειναι τελεια κομμενος και μαλακός καπνος  και η γευση του αναδεικνύεται με ενα χαρτακι μεσαιου μεγέθους.
Δεν περιεχει πολλα προσθετα,οπως επίσης δεν περιεχει καθολου τεχνιτα αρωματα.
Ο καπνος αυτος εχει μια πολυ ωραια δυνατη και μεστή γευση  αλλα δεν προκαλει πονολαιμους.
Γενικα ειναι ενα αριστο χαρμανι με ικανοποιτικα ποσοστα υγρασιας,γευση και ποιοτητα.
Πιστευω πως ο δρομος ανοιξε για την κυκλοφορια και αλλων καπνων τετοιου τυπου  και αλλες
ετικες θα επιχειρήσουν να μπουν στην αγορα του στριφτου, όπως επισης και την εισαγωγη και αλλων
καπνων στην ελληνικη αγορα




Marlboro red: 6.5/10




Προσεχώς...

Οι κριτικές που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες αφορουν τους καπνους

PALL MALL

MARLBORO RED

SAMSON

GOLDEN VIRGINIA

Μετα το νεο ετος θα γίνουν κριτικες σε διάφορους καπνους απο την αγορα της Γερμανιας.
Ολες οι προτασεις δεκτες...  


ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΝΟΥΦ (SNUFF)


O snuff καπνος ειναι ειναι ενας καπνος σε μορφη σκονης ο οποιος δεν καπνιζεται αλλα εισπνέεται απο την μυτη.Επιτρεπεται σε ολους τους χωρους επειδή δεν παραγει καπνο
Η ανακάλυψη του καπνού συμπίπτει με την ανακάλυψη της Αμερικής το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Στον καπνό και την ευεργετική του επίδραση αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο μοναχός Roman Pane, συνοδός του Χριστόφορου Κολόμβου στο δεύτερο ταξίδι του στη νήσο Haiti το 1496, στον οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος ανέθεσε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων του.
Όσο για το ποιος έφερε πρώτος τον καπνό από την Αμερική στην Ευρώπη οι απόψεις διίστανται.
Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Ισπανός παθολόγος Francisco Herdanez κατά τη διάρκεια αποστολής που του ανέθεσε ο Φίλιππος ο Β' έφερε πρώτος τον καπνό στην Ισπανία.
Γεγονός είναι ότι το πρωτοεμφανιζόμενο βότανο χρησιμοποιήθηκε από τον Jean Nicot για θεραπευτικούς σκοπούς.
Γρήγορα μέσα στο 16o αιώνα χρησιμοποιήθηκε όσο σχεδόν κανένα άλλο φάρμακο με μεγάλη επιτυχία λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του.
Αληθές παράδειγμα η πριγκίπισσα της Γαλλίας Katharina Fon Medici ήλπιζε σε γρήγορη ανάρρωση του γιου της France από τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν. Αγνοώντας τις οδηγίες των γιατρών για σωστή χορήγηση του βοτάνου, επινόησε ένα δικό της τρόπο παροχής χορηγώντας από τη μύτη του γιου της το βότανο σε μορφή σκόνης.
Η μέθοδος αυτή έφερε αποτέλεσμα στον France απαλλάσσοντας τον από τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν καιρό, έκπληκτη η πριγκίπισσα δοκίμασε και αυτή snuff tobacco και ενθουσιάστηκε από τη γεύση του.
Το snuff tobacco γρήγορα άρχισε να κερδίζει θέση σε όλους τους αριστοκρατικούς κύκλους καθώς και στον κόσμο της διανόησης και των επιστημών.
Σειρά είχε η ανάπτυξη και διάδοσή του σε όλη την Ευρώπη και καθιερώθηκε στην καθημερινότητα πολλών λαών. Επιφανείς προσωπικότητες της εποχής εκείνης όπως ο φυσικός Charles Darwin, ο Λόρδος Nelson και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ο οποίος φημολογείται ότι κατανάλωνε 3,5 κιλά το μήνα. Καθώς επίσης και η βασίλισσα Charlotte η οποία πήρε το παρατσούκλι "Snuffy Charlotte" για το πάθος που είχε για το snuff tobacco.
Αποτέλεσμα της γρήγορης διάδοσης του ήταν να δημιουργηθούν οι πρώτες βιοτεχνίες καπνού, μια εκ των οποίων και η παλαιότερη στη Γερμανία είναι η BernardSnupftabac GmbH που ιδρύθηκε το 1733.




                                                                      ΠΡΟΪΌΝΤΑ


275th-ANNIVERSARY
Επετειακό χαρμάνι με άρωμα και φρεσκάδα μέντας
275th-ANNIVERSARY.png
Amostrinhia
Extra φίνος, απαλός καπνός με ελαφρύ άρωμα μέντας
Amostrinhia.png
Bavaria
Βαυαρέζικος κλασσικός καπνός με άρωμα μέντας
Bavaria.png
Brazil
Βραζιλιάνικος καπνός διπλά αποξηραμένος
Brazil.png
Elegand
από φύλλα παραδοσιακού καπνού με πλούσιο άρωμα
Elegand.png
Kloster
Μοναστηριακό μείγμα καπνού ελαφρά αρωματισμένο με ρούμι
Kloster.png
Polar
Αίσθηση πολικής φρεσκάδας με μέντα και καπνό
Polar.png
Premium
Βαυαρέζικος παραδοσιακός καπνός
Premium.png
Anisette
Λεπτός ξηρός καπνός με έντονο άρωμα γλυκάνισου
Anisette.png
Apricot
Ελαφρύς καπνός με μια γλυκό άρωμα βερίκοκου τέλεια ισορροπημένος
Apricot.png
Ji
Ελαφρύς καπνός με μια γλυκό άρωμα βερίκοκου τέλεια ισορροπημένος
Jip.png
Lemon-Mild
Φρέσκος και πλούσιος καπνός με άρωμα λεμονιού
Lemon-Mild.png
New-Madicated
Πλούσιος, έντονος και ώριμος καπνός με μια λεπτή αίσθηση μέντας
New-Madicated.png
Raspberry
Δυνατός καπνός με σαγηνευτικό άρωμα μούρων
Raspberry.png
Snuff
Smokers blend Για τους φανατικούς του καπνίσματος
Snuff.png
Supermint
Δυνατός πλούσιος καπνός έντονο άρωμα δυόσμου
Supermint.png
Violet
Λεπτός ιώδης καπνός με γλυκιά αίσθηση λεβάντας
Violet.png 



ΣΗΜΕΊΑ  ΠΩΛΗΣΗΣ:   http://www.castlerain.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=61


ΠΗΓΗ:  http://www.castlerain.gr


Drum καπνοί

 Ο  καπνός DRUM παράγεται σήμερα από την βρετανική εταιρεία IMPERIAL TOBACCO στην Ολλανδία και είναι ο δεύτερος σε πωλήσεις καπνος σε όλο τον κόσμο.Αρχικά παραγόταν από την εταιρεία Douwe Egberts, η οποία στην συνέχεια αγοράστηκε από την εταιρεία Sara Lee Corporation, η οποία πούλησε τον DRUM στην IMPERIAL TOBACCO. Στις Η.Π.Α. η εταιρεία Douwe Egberts σταμάτησε την παραγωγή του DRUM και η εταιρεία Republic Tobacco ξεκίνησε να φτιάχνει μια δική της εκδοχή αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α
Ο Drum καπνός θεωρείται  halfzware καπνος, δηλαδή ημιδυνατος.
Στην χώρα μας κυκλοφορούν  πέντε εκδοχές του Drum οι οποιες ειναι:
1)Drum original ή μπλε   
2)Drum bright blue ή γαλάζιος
3)Drum white ή άσπρος
4)Drum blonde ή ξανθός
5)Drum natural flavor

Drum original
Είναι ένα σκούρο χαρμάνι με πλούσια, δυνατή γεύση που αποτελείται  από  Dark Kentucky και Bright Virginia σε αναλογία 50-50
Είναι ενας βαρύς καπνος χωρίς χημικα πρόσθετα και αρώματα. Είναι αρκετά ψιλοκομμένος
με μέτρια ποσοστά υγρασίας και με αρκετά κοτσάνια και σκουπιδακια λόγω του παραδοσιακού
τρόπου παραγωγής του 

Drum bright blue
Είναι ενα μέτριο χαρμανι από Dark Kentucky(2/10), Bright Virginia(5/10) και Burley & Oriental(3/10)
Το μέτριο βάρος του σε συνδυασμό με την έλλειψη χημικών προσθέτων και η πλούσια γεύση του
τον αναδεικνύουν στον αγαπημένο μου καπνό στριφτού.
Είναι ενας ψιλοκομμένος καπνός  με μέτρια ποσοστα υγρασίας και με αρκετά κοτσάνια και σκουπιδακια


Drum blonde
Ο blonde δεν έχει καμιά σχέση με τους δυο προηγούμενους καπνούς επειδή αποτελείται απο καπνά Bright Virginia και Burley.Ειναι ενας ιδανικος καπνος για ελαφρυ καπνισμα και επίσης για νέους καπνιστές.
Ενα ξανθο χαρμανι χωρις πολλα αρωματα που κατατασεται στην κατηγορια του old holborn αλλα πολυ ανωτερος
Εχει ικανοποιητικά ποσοστα υγρασιας χωρις κοτσανια και σκουπιδια.Ενας πραγματικα πολυ καλος καπνος...


Drum white 
O άσπρος είναι ο πιο ελαφρύς της οικογενείας με καπνα Virginia,Burley και Oriental.
Δινει μια γευση  ελαφριού  American blend χωρις προσθετα και αρωματα.
Ενα φτωχο σε γευση  χαρμανι και προσωπική μου,πολυ αδιάφορο...
Ειναι ενας ψιλοκομμενος καπνος με μετρια ποσοστα υγρασιας και λιγα σκουπιδακια


Drum natural flavour
EΠΙΤΕΛΟΥΣ ο πρώτος καπνός στριφτού στην Ελλαδα χωρις καθολου χημικα προσθετα και αρωματα
Ενα χαρμανι απο Kentacky,Burley και Virginia  που εχει παρομοια γευση με τον  Drum original
Εχει μετρια ποσοστα υγρασιας,αρκετα ψιλοκομμενος με αρκετα σκουπιδακια και κοτσανια









Drum original: 6.5/10
Drum bright blue: 7/10
Drum blonde: 5.5/10
Drum white : 5.5/10
Drum natural flavour: 6.5/10


Marlboro Gold





Ο Μarlboro Gold ειναι ενας νεος καπνος απο την Phillip Morris.
Ειναι ενα κλασικο American blend με αριστης ποιοτητας  χρυσοκιτρινα καπνα
Η γευση του δεν εχει να κανει ουτε με την κλασικη συνταγη των αρωματικων virginia αλλα 
ουτε με τους καπνους τυπου drum και samson....
Ειναι ενα εντελως καινουργιο χαρμανι στην ελληνικη αγορα  και πιστευω οτι θα ανοίξει τον δρομο για  για καπνους τετοιου τυπου..
Ειναι ενα καλοκομμενο χαρμανι με ικανοποιητικα ποσοστα υγρασιας χωρις κοτσανια και σκουπιδακια.
Tο κυριο πλεολεκτημα παντως  ειναι οτι δεν περιεχει προσθετα και τεχνητα αρωματα

Marlboro Gold: 6/10



Μια πολυ ευκολη λυση για να κρατας στον καπνο σου καλα ποσοστα υγρασιας

ο αριστερος υγραντηρας ειναι μια πετρα που την βαζεις σε κρυο νερο για 2-3 λεπτα και μετα την τοποθετείς στην καπνοσακουλα σου 

Οσο για τον δεξιο υγραντηρα το μονο που εχεις να κανεις ειναι απλος να τον βρεξεις με κρυο νερο 
και ειναι ετοιμος 
οι τιμες κυμαίνονται στα 2-3 ευρω (ή 681.50-1022.25 δραχμες)





































Εαν ξεχασα καποιο πειτε το...



 
pantkostas@gmail.com