ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΝΟΥΦ (SNUFF)


O snuff καπνος ειναι ειναι ενας καπνος σε μορφη σκονης ο οποιος δεν καπνιζεται αλλα εισπνέεται απο την μυτη.Επιτρεπεται σε ολους τους χωρους επειδή δεν παραγει καπνο
Η ανακάλυψη του καπνού συμπίπτει με την ανακάλυψη της Αμερικής το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
Στον καπνό και την ευεργετική του επίδραση αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο μοναχός Roman Pane, συνοδός του Χριστόφορου Κολόμβου στο δεύτερο ταξίδι του στη νήσο Haiti το 1496, στον οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος ανέθεσε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων του.
Όσο για το ποιος έφερε πρώτος τον καπνό από την Αμερική στην Ευρώπη οι απόψεις διίστανται.
Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Ισπανός παθολόγος Francisco Herdanez κατά τη διάρκεια αποστολής που του ανέθεσε ο Φίλιππος ο Β' έφερε πρώτος τον καπνό στην Ισπανία.
Γεγονός είναι ότι το πρωτοεμφανιζόμενο βότανο χρησιμοποιήθηκε από τον Jean Nicot για θεραπευτικούς σκοπούς.
Γρήγορα μέσα στο 16o αιώνα χρησιμοποιήθηκε όσο σχεδόν κανένα άλλο φάρμακο με μεγάλη επιτυχία λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του.
Αληθές παράδειγμα η πριγκίπισσα της Γαλλίας Katharina Fon Medici ήλπιζε σε γρήγορη ανάρρωση του γιου της France από τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν. Αγνοώντας τις οδηγίες των γιατρών για σωστή χορήγηση του βοτάνου, επινόησε ένα δικό της τρόπο παροχής χορηγώντας από τη μύτη του γιου της το βότανο σε μορφή σκόνης.
Η μέθοδος αυτή έφερε αποτέλεσμα στον France απαλλάσσοντας τον από τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν καιρό, έκπληκτη η πριγκίπισσα δοκίμασε και αυτή snuff tobacco και ενθουσιάστηκε από τη γεύση του.
Το snuff tobacco γρήγορα άρχισε να κερδίζει θέση σε όλους τους αριστοκρατικούς κύκλους καθώς και στον κόσμο της διανόησης και των επιστημών.
Σειρά είχε η ανάπτυξη και διάδοσή του σε όλη την Ευρώπη και καθιερώθηκε στην καθημερινότητα πολλών λαών. Επιφανείς προσωπικότητες της εποχής εκείνης όπως ο φυσικός Charles Darwin, ο Λόρδος Nelson και ο Ναπολέων Βοναπάρτης ο οποίος φημολογείται ότι κατανάλωνε 3,5 κιλά το μήνα. Καθώς επίσης και η βασίλισσα Charlotte η οποία πήρε το παρατσούκλι "Snuffy Charlotte" για το πάθος που είχε για το snuff tobacco.
Αποτέλεσμα της γρήγορης διάδοσης του ήταν να δημιουργηθούν οι πρώτες βιοτεχνίες καπνού, μια εκ των οποίων και η παλαιότερη στη Γερμανία είναι η BernardSnupftabac GmbH που ιδρύθηκε το 1733.




                                                                      ΠΡΟΪΌΝΤΑ


275th-ANNIVERSARY
Επετειακό χαρμάνι με άρωμα και φρεσκάδα μέντας
275th-ANNIVERSARY.png
Amostrinhia
Extra φίνος, απαλός καπνός με ελαφρύ άρωμα μέντας
Amostrinhia.png
Bavaria
Βαυαρέζικος κλασσικός καπνός με άρωμα μέντας
Bavaria.png
Brazil
Βραζιλιάνικος καπνός διπλά αποξηραμένος
Brazil.png
Elegand
από φύλλα παραδοσιακού καπνού με πλούσιο άρωμα
Elegand.png
Kloster
Μοναστηριακό μείγμα καπνού ελαφρά αρωματισμένο με ρούμι
Kloster.png
Polar
Αίσθηση πολικής φρεσκάδας με μέντα και καπνό
Polar.png
Premium
Βαυαρέζικος παραδοσιακός καπνός
Premium.png
Anisette
Λεπτός ξηρός καπνός με έντονο άρωμα γλυκάνισου
Anisette.png
Apricot
Ελαφρύς καπνός με μια γλυκό άρωμα βερίκοκου τέλεια ισορροπημένος
Apricot.png
Ji
Ελαφρύς καπνός με μια γλυκό άρωμα βερίκοκου τέλεια ισορροπημένος
Jip.png
Lemon-Mild
Φρέσκος και πλούσιος καπνός με άρωμα λεμονιού
Lemon-Mild.png
New-Madicated
Πλούσιος, έντονος και ώριμος καπνός με μια λεπτή αίσθηση μέντας
New-Madicated.png
Raspberry
Δυνατός καπνός με σαγηνευτικό άρωμα μούρων
Raspberry.png
Snuff
Smokers blend Για τους φανατικούς του καπνίσματος
Snuff.png
Supermint
Δυνατός πλούσιος καπνός έντονο άρωμα δυόσμου
Supermint.png
Violet
Λεπτός ιώδης καπνός με γλυκιά αίσθηση λεβάντας
Violet.png 



ΣΗΜΕΊΑ  ΠΩΛΗΣΗΣ:   http://www.castlerain.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=61


ΠΗΓΗ:  http://www.castlerain.gr

23 σχόλια:

Ανώνυμος said on :

http://www.tobaccogallery.gr/index.php


Pant αν ενδιαφέρεσαι για snuff επικοινώνησε με τον παραπάνω είναι ένας από τους απειροελάχιστους ή ο μόνος που φέρνει καπνό snuff (οι καπνοί McCrystal's και Bernard υπάρχουν μόνο τυπικά σε όσα σημεία πήγα που αναφέρουν ότι τους έχει δεν τους βρήκα και μάλιστα ούτε που είχαν ακούσει για την ύπαρξη τους), φέρνει δύο καπνούς των gawith που είναι από τους πρώτους σε πωλήσεις και καλός για πρωτάρηδες και τον σπάνιο (για το εξωτερικό μιλάμε στην Ελλάδα όλοι είναι άφαντοι)πολυτελη βαυαρικό lotzbeck snuff.

Ο ιδιοκτήτης λέει πως κάνει παραγγελίες δεδομένου ότι μιλάμε πάντα για την εγχώρια αγορά πιστεύω μπορείς να του τηλεφωνήσεις ή να στείλεις e-mail έχει στοιχεία στη σελίδα που γράφω πιο πάνω.

Pant said on :

Τσέκαρα στα γρηγορα την σελιδα αλλα δεν αναφερει τιποτα για snuff..
Eστειλα ενα e-mail και επίσης θα παρω ενα τηλέφωνο να ρωτήσω.Εαν στελνουν σε ολη την Ελλαδα οπως λενε θα παραγγείλω
Ξερεις μηπως απο τιμες;

Ανώνυμος said on :

3 ευρώ έχει τα snuff και γενικά έχει λογικές τιμές, αν πάρεις snuff πάρε apricot, το κατά τα άλλα πολυτελές lotzbeck το πέτυχα απλώς σε καλό πακέτο, από άλλα 2 πακέτα που πήρα για φίλους και δοκίμασα ήταν άθλιος έκαιγε και μάλιστα έφτανε μέχρι το λαιμό και τον τάραζε βρωμούσε σαν ψόφιος κάτι σαν μέλι. Ο apricot είναι πολύ καλός από τους πρώτους σε πωλήσεις, αφού καπνίσεις drum δεν θα κωλώσεις σε αυτό.
Πάντως έχει τα πάντα και από στριφτό μπορείς να του ζητήσεις τσιγαρόχαρτα ή σπάνιες μάρκες, γενικά όπως είπα εκτός από έτοιμα τσιγάρα έχει πραγματικά τα πάντα. Και αξίζει να τον στηρίξουμε γιατί δεν έχει πολύ πελατεία, δυστυχώς οι περισσότεροι καπνίζουν έτοιμα.

Ανώνυμος said on :

Η σελίδα γενικά δεν είναι καλή, δεν αναφέρει τα προϊόντα ενώ εχθές δεν λειτουργούσε, το μαγαζί πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι δυσλειτουργικό.

Pant said on :

Θα παραγγείλω τον apricot αυριο κιολας μαζι με κατι ωραία χαρτακια που είδα και λογικα θα εχουν και αλλα σπανια που δεν εμφανιζονται στο site..
Απλα ελπιζω να μην εχουν μεγαλα εξοδα αποστολής

Pant said on :

Μαυρο ροδο,τσεκαρε και αυτο το site για καπνους snuff. Δείχνει έμπιστο και ενημερωμένο

http://www.youandme.gr/kapnoi/kapnoi-snuff.html

Ανώνυμος said on :

Το you and me είναι μεγάλο καπνοπωλείο, πολύ έμπιστο. Οι καπνοί snuff που αναφέρει είναι οι μόνες μάρκες που κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα (McCrystal's και Bernard) όμως μόνο με παραγγελία από το internet δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα σημείο πώλησης και όπως είδες τα 10 γραμμάρια από 3 ευρώ που είναι η τιμή τους τα πουλάνε 5,50 και βάλε και τα έξοδα αποστολής, η McCrystal's είναι πολυτελείς snuff αρκετά ακριβοί και έξω και αρκετά πετυχημένοι, οι Bernard είναι μεν λίγο πιο τσιμπημένοι σε κάποιες εκδοχές τους αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Ανώνυμος said on :

Από έξοδα αποστολής λογικά θα χρησιμοποιούν ή το ταχυδρομείο ή κάποια ιδιωτική εταιρεία, δεδομένου ότι μιλάμε και για την εγχώρια αγορά δεν θα έχει μεγάλα έξοδα αποστολής.

Pant said on :

Στο tobacco gallery πήρα τηλέφωνο και εστειλα e-mail αλλα ουτε φωνη ουτε ακροαση...
Τα εξοδα αποστολης στο you and me ειναι 3 ευρω οτι και αν παρεις.Ειναι όντως λιγο τσιμπημένες οι τιμες αλλα δεν εχω αλλη εναλακτικη.
Εσυ αφου μενεις αθηνα δεν υπαρχει λογος να κανεις παραγγελια μεσω ιντερνετ αφου εχουν 6 καταστηματα

http://www.youandme.gr/page-9.html

Ανώνυμος said on :

Ναι έχω πάει μερικές φορές αλλά γενικά αυτά τα μεγάλα καταστήματα ενώ είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικά για παραγγελίες για να πας αυτοπροσώπως δεν ενδείκνυνται δεδομένου ότι έχουν τις κλασικές ξανθιές πωλήτριες που νομίζουν ότι ο καπνός είναι ίδιος πάντα και σου δίνουν ότι πουλάει περισσότερο, αν πας για snuff π.χ. εκεί θα πάρεις απλώς αυτό που πούλησε περισσότερο.

Μάλλον ο τύπος στο TOBACCO GALLERY το έχει πάρει απόφαση ότι το μαγαζί δεν τραβάει, ίσως δεν πήρες σε ώρα που ήταν ανοιχτό το κατάστημα έχει δύο τηλέφωνα κάνε άλλη μία προσπάθεια και αν όχι, προσωπικά σε διαβεβαιώ ότι αν θέλεις να παραγγείλεις κάτι το youandme είναι το πλέον αξιόπιστο.

Pant said on :

OK θα ξαναπρωσπαθησω μονο και μονο για να τον βοηθήσω τον ανθρωπο αφου δεν εχει τοσο πελατεία και απο οτι καταλαβα το you and me δεν νομιζω να εχει τοσο αναγκη αφου εχει 6 μαγαζια...

Ανώνυμος said on :

Λοιπόν 2 φορές έχω πατήσει στο you and me και δεν εξυπηρετήθηκα καθόλου ικανοποιητικά.

Όσο για τον τύπο θέλω να τον βοηθήσω εφόσον θέλει να βοηθηθεί εάν ο ίδιος το έχει γράψει το μαγαζί και περιμένει να πέσουν οι πελάτες ουρανοκατέβατοι τι να του κάνω. Σίγουρα το 80% είναι το εμπόρευμα το άλλο 20% όμως είναι η διαφήμιση. Καμιά φορά και το αντίθετο αλλά φαντάζομαι ο άνθρωπος δεν έχει κεφάλαια πολυεθνικής, και αν περιμένει να στηριχτεί σε εμένα που θα πατάω το πολύ μία φορά την εβδομάδα για να βρω κάτι ψαγμένο ή να πάρω κανά snuff, είναι χαμένος από χέρι. Γενικά πάντως πολύ ενώ έχουν πολλές γνώσεις στο αντικειμενό τους δεν μπορούν να στηρίξουν το επάγγελμα τους. Ακόμα και στο χώρο το δικό μου για να σου δώσω ένα παράδειγμα και όπως σίγουρα και εσύ θα έχεις διαπιστώσει, υπάρχουν καθηγητές με πάρα πολλές γνώσεις δεν έχουν όμως μεταδοτικότητα, έτσι και αυτός έχει στήσει ένα πολύ ωραίο μαγαζί και έχει πολλές γνώσεις αλλά δεν έχει το τελευταίο τούβλο την εμπορική σκέψη.

Ανώνυμος said on :

Όσο για το you and me πρόσφατα κάπου άκουσα ότι θα αρχίσει και εισαγωγικές δραστηριότητες, κάθε άλλο παρά ανάγκη έχει σε λίγο θα φάει και τη philip morris.

Pant said on :

Όντως,εαν περιμένει να βρει πελατεια χωρις κοπο δεν πιστευω οτι θα πετυχει.Μακαρι να βγω ψευτης.Παντως σημερα οσες φορες και να πήρα τηλέφωνο δεν βρηκα κανεναν.

Ξερεις τι εισαγωγες θα κανει το you and me?

Ανώνυμος said on :

Λογικά θα ακολουθει ωράριο καταστημάτων δοκίμασε και άυριο το πρωί και στα δύο τηλέφωνα και αν δεν απαντήσει δεν φταίω εγώ, δικό του είναι το μαγαζί.


Νομίζω πούρα για να πετύχει πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Pant said on :

Λες να φερει και κανενα περιεγο καπνο?Αλλα αυτο νομιζω πως δεν επιτρεπεται λογο του φορου

Ανώνυμος said on :

Από ότι μου είπε υπάρχει δικαίωμα εισαγωγής και μεταπόλησης μικροποσοτήτων, άλλωστε πάντα μου κόβει απόδειξη.

Ανώνυμος said on :

Πάντως στο snuff και snus δεν ισχύει ο καπνικός φόρος επειδή θεωρούνται ακίνδυνα.

Ανώνυμος said on :

Σήμερα πέρασα και ήταν κλειστός μάλλον δεν ανοίγει τα Σαββατοκύριακα, αφού δεν είχε αφήσει καμία σημείωση, τσάμπα πήγα μέχρι το Θησείο (καλά όχι και τσάμπα ήπια και ένα καφέ), είναι άξιος τις μοίρας του, μας παραξενεύτηκα και εγώ σε τουριστική περιοχή και δεν έχει πελατεία, άμα ανοίγει και κλείνει ότι ώρα θέλει δεν σηκώνει τα τηλέφωνα και περιμένει τη φώτιση κακό δικό του.

Pant said on :

Και εγω που πηρα τηλέφωνο δεν βρηκα κανενα...Λογικα θα το εχει παρει αποφαση και δεν τον ενδιαφερει πια...

Ανώνυμος said on :

re paidia ti tropoi yparxun gia na kaneis snuff ektos mesw myths? rwtaw giati pragmatika fenetai san na perneis koka, kai ama to kaneis auto dhmwsiws oloi 9a se koitane perierga, enan filo mou malista ton rwthse enas servitoros ti kanei giati nomize pws eperne narkwtika

Pant said on :

Den nomizo na uparxei allos tropos..

Ανώνυμος said on :

Υπάρχει και το Σουηδικό snuff που το βάζεις ανάμεσα στο ούλο και το άνω χείλος αλλά δεν υπάρχει εδώ. Ε και τι σε νοιάζει άστους να νομίζουν και να σε σταματήσουν δείξε τους το πακέτο ή πες στο σερβιτόρο ΝΑΙ ΚΟΚΑ ΡΟΥΦΑΩ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙ.

Δημοσίευση σχολίου

 
pantkostas@gmail.com