Drum καπνοί

 Ο  καπνός DRUM παράγεται σήμερα από την βρετανική εταιρεία IMPERIAL TOBACCO στην Ολλανδία και είναι ο δεύτερος σε πωλήσεις καπνος σε όλο τον κόσμο.Αρχικά παραγόταν από την εταιρεία Douwe Egberts, η οποία στην συνέχεια αγοράστηκε από την εταιρεία Sara Lee Corporation, η οποία πούλησε τον DRUM στην IMPERIAL TOBACCO. Στις Η.Π.Α. η εταιρεία Douwe Egberts σταμάτησε την παραγωγή του DRUM και η εταιρεία Republic Tobacco ξεκίνησε να φτιάχνει μια δική της εκδοχή αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α
Ο Drum καπνός θεωρείται  halfzware καπνος, δηλαδή ημιδυνατος.
Στην χώρα μας κυκλοφορούν  πέντε εκδοχές του Drum οι οποιες ειναι:
1)Drum original ή μπλε   
2)Drum bright blue ή γαλάζιος
3)Drum white ή άσπρος
4)Drum blonde ή ξανθός
5)Drum natural flavor

Drum original
Είναι ένα σκούρο χαρμάνι με πλούσια, δυνατή γεύση που αποτελείται  από  Dark Kentucky και Bright Virginia σε αναλογία 50-50
Είναι ενας βαρύς καπνος χωρίς χημικα πρόσθετα και αρώματα. Είναι αρκετά ψιλοκομμένος
με μέτρια ποσοστά υγρασίας και με αρκετά κοτσάνια και σκουπιδακια λόγω του παραδοσιακού
τρόπου παραγωγής του 

Drum bright blue
Είναι ενα μέτριο χαρμανι από Dark Kentucky(2/10), Bright Virginia(5/10) και Burley & Oriental(3/10)
Το μέτριο βάρος του σε συνδυασμό με την έλλειψη χημικών προσθέτων και η πλούσια γεύση του
τον αναδεικνύουν στον αγαπημένο μου καπνό στριφτού.
Είναι ενας ψιλοκομμένος καπνός  με μέτρια ποσοστα υγρασίας και με αρκετά κοτσάνια και σκουπιδακια


Drum blonde
Ο blonde δεν έχει καμιά σχέση με τους δυο προηγούμενους καπνούς επειδή αποτελείται απο καπνά Bright Virginia και Burley.Ειναι ενας ιδανικος καπνος για ελαφρυ καπνισμα και επίσης για νέους καπνιστές.
Ενα ξανθο χαρμανι χωρις πολλα αρωματα που κατατασεται στην κατηγορια του old holborn αλλα πολυ ανωτερος
Εχει ικανοποιητικά ποσοστα υγρασιας χωρις κοτσανια και σκουπιδια.Ενας πραγματικα πολυ καλος καπνος...


Drum white 
O άσπρος είναι ο πιο ελαφρύς της οικογενείας με καπνα Virginia,Burley και Oriental.
Δινει μια γευση  ελαφριού  American blend χωρις προσθετα και αρωματα.
Ενα φτωχο σε γευση  χαρμανι και προσωπική μου,πολυ αδιάφορο...
Ειναι ενας ψιλοκομμενος καπνος με μετρια ποσοστα υγρασιας και λιγα σκουπιδακια


Drum natural flavour
EΠΙΤΕΛΟΥΣ ο πρώτος καπνός στριφτού στην Ελλαδα χωρις καθολου χημικα προσθετα και αρωματα
Ενα χαρμανι απο Kentacky,Burley και Virginia  που εχει παρομοια γευση με τον  Drum original
Εχει μετρια ποσοστα υγρασιας,αρκετα ψιλοκομμενος με αρκετα σκουπιδακια και κοτσανια









Drum original: 6.5/10
Drum bright blue: 7/10
Drum blonde: 5.5/10
Drum white : 5.5/10
Drum natural flavour: 6.5/10

119 σχόλια:

Ανώνυμος said on :

Έχεις δοκιμάσει τον zware shag Drum μήπως τελικά είχε περάσει και από τα ελληνικά duty free αλλά δεν το ήξερα πλέον έχει καταργηθεί, πάνε πολλά χρόνια που κυκλοφορούσε.

Pant said on :

Μπα...δεν τον προλαβα...

Ανώνυμος said on :

Δυναμίτης σαν να καπνίζεις μπαρούτι, δάκρυζαν τα μάτια σου όπως και με τον van nelle zware shag, πολύ δυνατός καπνός κυκλοφορούσε μόνο σε συσκευασία κουτάκι. Χαρμάνι από σκούρα Kentucky burley, Latakia και Paraguay για να δώσουν μια πιο πολυδιάστατη γεύση με την παλιά ολλανδική μέθοδο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Το κλασσικό ολλανδικό κόψιμο φυσικά παραμένει γιατί είναι μέρος της διαδικασίας παρασκευής και θεωρείται απαραίτητο για το ολλανδικό χαρμάνι. Κάτι σαν ύμνος στα ολλανδικά χαρμάνι ήταν αυτός ο καπνός

Ως αντιδιαστολή στον van nelle zware shag που φτιάχνεται παραδοσιακά με σκέτα Kentucky Burley και απλούστατα μόνο Ολλανδοί τον καπνίζουν γιατί κανένας άλλος δεν βρίσκει ευχάριστο να καπνίζει απομίμιση νιτρογλικερίνης.

Pant said on :

ξερεις μηπως αμα μπορω να βρω καπνο τυπου zware shag ή zachte στην Γερμανια; Θα παω ενα ταξιδακι εκει και λεω να τους δοκιμασω...
Επισης πες μου κανενα καλο καπνο αμα ξερεις για να δοκιμασω εκει...

Πετρος ο Μποεμ said on :

Η Γερμανια ειναι ο παραδεισος του στριφτου. Κυκλοφορουν εκατονταδες μαρκες,σε εξευτελιστηκα φθηνες τιμες.

Ανώνυμος said on :

Zachte shag βρίσκεις και στην Ελλάδα ο Drum γαλάζιος και ο Van Nelle ο κόκκινος είναι zachte shag αλλά ο κόκκινος μία κόβεται μία τον ξαναβγάζουν.

Zware shag o Jaavanse είναι πολύ καλός και φυσικά ο παραδοσιακός Van Nelle (επιφυλάσσομαι για τον γερμανικό πάντως αν πας Ολλανδία πάρε ένα πακέτο, μαζί με 10 φίλους γιατί μόνος σου αποκλείεται να το τελειώσεις). O Black Bare επίσης ολλανδικός zware shag πολύ καλός. Κυκλοφορεί και ο αμερικανικός Red Bull zware αλλά δεν ξέρω τι παίζει με αυτόν. Γενικά αν περάσεις μία βόλτα και από Ολλανδία θα βρεις ότι γουστάρεις, αλλά και η Γερμανία έχει μία πολύ πλούσια αγορά στριφτού.


Επίσης μην χάσεις με τίποτα τον Bali Shag Golden Shag ευρωπαϊκό χαρμάνι.

Ανώνυμος said on :

Α ξέχασα τον Amsterdan shag.

Pant said on :

Ολλανδια θα παω μαλλον το καλοκαιρι οποτε θα τους ψαξω... όσο για τον bali shag θα αγορασω ολη την σειρα,γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια οπως επισης και για τον pueblo...

Ανώνυμος said on :

Τον poueblo καπνίζω τώρα και δεν μου αρέσει, ίσως όμως φταίει το φίλτρο, ξέρεις πιο φίλτρο δίνει απαλή γεύση γιατί όσα έχω δοκιμάσει κάνουν πολύ σκληρό το τσιγάρο, εννοώ φίλτρα 8mm.

Ανώνυμος said on :

Το drum γαλαζιο αξιζει ;

Pant said on :

Φιλε ας τα παρουμε απο την αρχη.πολλοι θα διαφωνήσουν μαζι μου αλλα αυτη ειναι η προσωπική μου αποψη.Πιστευω οτι υπαρχουν 2 ειδων αποψεις γυρω απο τον drum(μπλε και γαλαζιο).
Αυτοι που οταν δοκιμασουν to πρωτο τσιγαρο drum θα τον λατρεψουν και αυτοί που θα τον μισησουν.Εγω προσωπικά πέφτω στην πρωτη κατηγορια...ηξερα απο την πρωτη τζουρα οτι ο drum γαλαζιος ειναι ο καπνος μου.Δεν εχω κανενα προβλημα στο να δοκιμαζω και αλλους καπνους και μου ειναι πολυ ευχάριστο να εξερευνω νεες γευσεις...αλλα για καθημερινό καπνισμα εχω επιλεξει τον drum

Pant said on :

φιλε μαυρο ροδο, εγω μετα απο πολους πειραματισμους σε φιλτρακια(swan,rizla,smoking,gizeh,ocb κτλ.)εχω καταληξει στα rizla ultra slim γιατι δεν λιωνουν όπως πολλα,ειναι σφιχτα οποτε βοηθούν στο στριψιμο και συγκρατουν περισσοτερες ουσιες σε σχεση με τα αλλα και επισης δεν αλλαζουν την γευση του καπνου...εχω δοκιμασει επισης και τις αλλες 2 εκδοσεις (slim,regular) και μπορω να πω οτι δεν υπαρχουν τρελες διαδορες μεταξυ τους.
Αφου λοιπον εισαι φαν του "χοντρου" στριφτου θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα το rizla regular που ειναι 8mm και πιστευω οτι θα κανει δουλεια στο να μαλακωσει την γευση του pueblo.Aν δεν δεις αποτελεσμα ριξε μια ματια στα over top με ανθρακα...

Costas said on :

δεν φταιει τοσο η μαρκα του φιλτρου οσο το μεγεθος.
δοκιμασε με φιλτρα slim 6mm και λογικα η γευση θα βελτιωθει.
εγω οτι καπνο δοκιμασα(με εξαιρεση τους νεους μαρλμπορο) με φιλτρο 8mm η γευση ηταν αθλια,αντιθετα με σλιμ φιλτρο υπηρχε βελτιωση

byron said on :

Ο γαλάζιος είναι καλός γλυκόπιοτος καπνός, αλλά κομμένος σε λωρίδες και ως εκ τούτου τραβάει δύσκολα.

Ανώνυμος said on :

Κώστα θα συμφωνήσω οι εταιρείες προσαρμόζονται στα νέα πρότυπα και έτσι αφού σχεδόν όλοι στρίβουν slim κάνουν τους καπνούς τους κατάλληλους για slim.


Ο Ισπανικός Pueblo παρεπιπτόντως πέρα από την καλή ποιότητα είναι άθλιος, τον δοκίμασα με ότι καλύτερο κυκλοφορεί και με άφησε πάντα πλήρως απογοητευμένο.

Ανώνυμος said on :

Για τα φίλτρα Old Holborn τί γνώμη έχεις;

Pant said on :

Απαραδεκτα...στο τελος του τσιγαρου μενει μισο φιιλτρκι,το υπολοιπο μισο βρισκεται στα πνευμόνια σου και επισης δεν μου αρεσει η γευση που δινει στο τσιγαρο...

Ανώνυμος said on :

Τι εννοείς βρίσκεται στα πνευμόνια σου; Όταν λιώνει ένα φίλτρο δεν γίνεται καπνός απλώς μαλακώνει από τη θερμότητα.

Ανώνυμος said on :

Επίσης έχουν βγει και κάτι καινούργια που λέγονται φιλτράκι. Εμένα πάντως τα old holborn δεν μου λιώνουν.

Ανώνυμος said on :

Δοκίμασα τα rizla αλλά αν και όντως δεν επηρέαζαν ιδιαίτερα τη γεύση έκαναν ακόμα σκληρότερο το τσιγάρο.

Pant said on :

Το filtraki ακομα δεν το εχω δοκιμασει επειδή δεν το βρισκω... Ποια rizla δοκίμασες;
Το φιλτρακι οταν λιωνει ελευθερώνει ινες απο το βαβμακι που περνουν στον οργανισμο.Τωρα δεν ξερω εαν αυτο ειναι βλαβερο...

Ανώνυμος said on :

Τώρα που είπες βαμβάκι γιατί τώρα τελευταία πολλά φίλτρα στριφτού γίνονται από βαμβάκι αυτή είναι παλιά μέθοδος, τα σύγχρονα φίλτρα γίνονται από ίνες φλοιού δέντρων.


Το filtraki μου είπαν ότι είναι καλό, 60 λεπτά θα πάω να πάρω ένα πακέτο, άλλωστε εξοπλισμός δεν βλάπτει να υπάρχει.


Δοκίμασα ultra slim, θετικό ότι τραβάει πολύ εύκολα, παλιά κάπνιζα με rizla slim ενώ το regular το είχα δοκιμάσει και δεν βόλευε.

Pant said on :

Δεν το ηξερα αυτο για τον φλοιο δεντρου....
Τα ultra slim πανε πολυ με τους ολανδικους.
Οταν δοκιμασεις το filtraki πες μου εντυπώσεις..

Για καθημερινο καπνισμα τι καπνο καπνιζεις;Pueblo;

Ανώνυμος said on :

Και εγώ κάπνιζα για ένα διάστημα μόνιμα Drum μπλε με rizla του πήγαινε πολύ. Τον κάπνιζα και παλαιότερα το '93 ένα διάστημα χωρίς φίλτρο τότε.

Προς το παρόν ναι βασανίζομαι με αυτή τη μαλακία μένει άλλη μισή σακούλα.

Ανώνυμος said on :

Πάντως όλα τα φίλτρα σκληραίνουν πολύ τη γεύση, οικολογικά και μαλακίες καλύτερο αποτέλεσμα δίνουν τα rizla, ενώ και τα swan από το τίποτα παλεύονται. Παρατήρησα και εγώ αυτό ότι τα old holborn μαδάνε.

Pant said on :

Για τα εληηνικα δεδομενα ειναι ετσι οπως τα λες.
Γενικα ειχε φερει ενας φιλος απο Αμερικη τα φιλτρακια ZIG-ZAG ultra slim και μου αρεσαν πολυ αλλα δεν τα εχω δει στην ελληνικη αγορα.

Ανώνυμος said on :

Για τα holborn είχες δίκιο τελικά μπορεί να μην δίνουν σκληρότητα στον καπνό αλλά του δίνουν μία σχεδόν ανεπαίσθητη μεν αλλά περίεργη γεύση είναι κατά 0,2 μικρότερα από τα rizla και μου έφεραν και λίγο βήχα. Τα rizla μπορεί να κάνουν λίγο σκληρότερο το τσιγάρο αλλά δεν επηρεάζουν γεύση και είναι πολύ καλά φίλτρα, μάλλον τα καλύτερα, μιας και τα οικολογικά το κάνουν πάρα πολύ σκληρό.

Pant said on :

Yπαρχουν ακομη πιο λεπτα φιλτρακια απο τα old holborn τα οποια ειναι τα smoking.
Και αυτα κανουν ενα πολυ ωραιο τσιγαρο αλλα ειναι τοσο λεπτα που το τσιγαρο βγαινει σαν οδοντογλυφίδα.Ακομα και εγω που ειμαι φαν του σλιμ τσιγαρου μου φαινεται πολυ λεπτό.

Ποια θεωρουνται οικολογικά;Μονο του παππου;

Ανώνυμος said on :

OverTop, Rolling, OCB είναι όλα οικολογικά, του κωλόγερου και τα ελληνικό στριφτό είναι της rolling τα πρώτα και της overtop τα δεύτερα φυσικά οικολογικά σημαίνει χωρίς καθόλου πρόσθετα άρα πολύ σκληρά κ.τ.λ. αφού δεν έχουν βελτιωτικά, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι άλλο επιβλαβή χημικά με το τσουβάλι και άλλο ακίνδυνα απαραίτητα βελτιωτικά. Πάντως ούτε τα rizla έχουν χημική κόλλα και μαλακίες που λένε πολύ κόλα δεξτρίνης έχουν, αμύλου δηλαδή, βρέξε ψωμί και πέτα το στον τοίχο να δεις ότι κολλάει. Η δεξτρίνη είναι άμυλο με νερό. γενικά από τσιγαρόχαρτα και φίλτρα μπορείς να μου κάνεις ένα τοπ 5 γιατί με το στριφτό δεν πολύ ασχολούμε και δηλώνει μία σχετική άγνοια.

koprodog said on :

Ο μπλε και ο γαλάζιος είναι αξιοπρεπέστατοι καπνοί. Ο άσπρος για υπερ-ελαφρύς καπνός επίσης είναι μια χαρά, έχει τουλάχιστον μια στοιχειώδη γεύση. Τον blond δεν μπορώ να τον παλέψω, μου φαίνεται πανάθλιος. Ο natural flavour είναι για'μενα ο καλύτερος καπνός στην ελληνική αγορά.

Ανώνυμος said on :

Κυκλοφόρησε και το παλιό καπνοπαραγωγών το ροζ.

Pant said on :

Προσωπική μου αποψη σε σχεση με την γευση και οχι με περιεκτικοτητα χημικων ειναι:

χαρτακια

1)smoking ασημί
2)rizla ασημί
3)Gizeh Extra Slim
4)Σιγαρόχαρτον καπνοπαραγωγών ασημί
5)Rolling ασημί

φιλτρακια

1)rizla ultra slim
2)swan κοκκινα
3)gizeh slim χωρις ανθρακα
4)ocb slim
5)rolling χωρις ανθρακα

Pant said on :

φιλε koprodog εχεις απολυτο δικιο.
Ειδικα τον blonde δεν τον αντεχω ουτε εγω.
Οσο για τον natural flavour αν και ειναι πολυ καλός πιστευω πως κανει ενα πολυ σκληρο τσιγαρο και αν εισαι άμαθος σε στελνει με ενα καλο πονολαιμο.
Απλα να ξερεις,τσιγαρο χωρις χημικα δεν σημαινει απαραιτητα καλυτερη ποιοτητα η γευση...

Pant said on :

Πωω μνημες....Αυτο το ροζ χαρτακι το καπνιζε ο παππους μου οταν ημουν 8 χρονών.Φυσικα με τα καπνα που μάζευε απο τα χωραφια του..οπως καναν ολοι εκεινες τις εποχες...

πως το ζηταω? ροζ καπνοπαραγωγών?

Ανώνυμος said on :

Ναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό. Θυμάμαι παλιά δεν είχε κόλλα, τώρα δεν ξέρω.


Πάντως τα μόνα φίλτρα που έχουν πολλά χημικά είναι τα swan όλα τα άλλα είναι μια χαρά αρκεί να μην σου τινάζουν το λαιμό. Γενικά βλέπω και εσύ προτιμάς πολύ ελαφρύ χαρτί masxote extra έχεις δοκιμάσει;

Pant said on :

ναι,πριν πολυ καιρο αλλα μου αφηνε μια περιεγη γευση και δεν το ξαναπηρα. Μπορεί φυσικα να εφταιγε και ο καπνος που εκανα τοτε(samson)

ναι όντως τα swan ειναι πολυ ποτισμενα αλλα εχω ενα κουτακι ετσι για να βρισκεται μονο και μονο επειδη μου φτιαχνουν ενα πιο ηπιο τσιγαρο.

Ανώνυμος said on :

Δοκίμασα το καπνοπαραγωγών το ροζ το καλύτερο τσιγαρόχαρτο που έχω δοκιμάσει χαλαρά, δοκίμασε το οπωσδήποτε, τελείωσα τον κωλοPueblo και πήρα Assos μαλακό.

Pant said on :

θα το δοκιμασω σημερα κιολας...

Pant said on :

Μπα σε 5 περιπτερα πηγα και δεν τα ειχαν...

Ανώνυμος said on :

Εγώ από καπνοπωλείο το πήρα στα περίπτερα δύσκολα, δεν καταλαβαίνεις καν ότι υπάρχει τσιγαρόχαρτο δεν ξέρω από τι φτιάχνεται πάντως δεν αφήνει το κάψιμο του λευκού καπνοπαραγωγών.

Όσο για τα filtraki, άφαντα ούτε που ήξεραν ότι κυκλοφορούν, και μου αρέσει ότι πήγα και σε συγκεκριμένο ψιλικατζίδικο που όπως έλεγαν τα έχει σίγουρα.

Ανώνυμος said on :

Η συσκευασία να ξέρεις είναι άσπρη και δεν γράφει πουθενά ότι είναι ροζ οπότε μπορεί να μην καταλαβαίνουν καν πιο εννοείς.

Ανώνυμος said on :

To filtraki κυκλοφορεί στην αγορά σε δύο τύπους μέχρι στιγμής
super slim διάμετρος 5,6mm και slim διάμετρος 6mm
και τα δύο υπάρχουν σε μικρή και μεγάλη συσκευασία
συγκεκριμένα: filtraki super slim mini 60τεμάχια προτεινόμενη λιανική τιμή 0,50 ευρώ
filtraki super slim maxi 120τεμάχια προτεινόμενη λιανική τιμή 1,00 ευρώ
filtraki slim mini 54 τεμάχια προτεινόμενη λιανική τιμή 0,50 ευρώ
filtraki slim maxi 108 τεμάχια προτεινόμενη λιανική τιμή 1,00 ευρώ

όσον αφορά τα τσιγαρόχαρτα η εταιρία μας δεν παρασκευάζει ακόμα άρα
δεν θα μπορούσα να σας προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, το αφήνω στην
επιλογή σας.


Η περιγραφή του προϊόντος όπως ακριβώς μου την έστειλε η εταιρεία.

Pant said on :

Καλα μην νομιζεις οτι εισαι ο μονος που δεν το βρισκεις...
Ουτε καν σε καπνοπωλεια δεν μπορω να το βρω...
Οσο για το ροζ,σημερα που ξαναρωτησα μου ειπαν οτι εχουν αργήσει οι παραγγελιες σε ολη την περιοχη.

Γιωργάκης said on :

Μόλις κάπνισα μου άρεσε πολυ

Pant said on :

Πιο καπνο καπνισες φιλε Γιωργακη?

Γιωργάκης said on :

το drum το μπλε κανονικό τσιγάρο πολύ βαρύ, θα δοκιμάσω να στριψω σε σλιμ. Είχα καπνίσει και το natural αλλά νόμιζα ότι δεν είχε καμία σχέση με τον κλασσικό drum

Pant said on :

Eαν σου φανηκε βαρυς ο μπλε,δοκιμασε τον γαλαζιο
Εχει ακριβως την ιδια γευση και ποιοτητα αλλα ειναι λιγο πιο ελαφρυς και γλυκόπιοτος.Εμενα ο γαλαζιος ειναι η προσωπική μου επιλογη στην αγορα καπνου

Γιωργάκης said on :

Θα τον δοκιμάσω αύριο πλωί πλωί.

Ανώνυμος said on :

Kαλημερα κ απο εμενα! Καπνισα τον drum γαλαζιο σχεδον 2 χρονια κ κατεληξα σε αυτον μετα απο καποιους πειραματισμους!
Πρωτοδοκιμασα τους drum k samson πριν ακομη ερθει το στριφτο στην ελλαδα! δλδ πριν το 1980!
Αυτο που θυμαμαι βεβαια τοτε ηταν μονο οι σε μπλε χρωμα , δεν υπηρχαν ουτε λαιτ ουτε κατι αλλο!
Απλα τοτε εαν καπνιζες πανω απο 15-20 τσιγαρα την ηεμρα κ για 3-4 μερες , απλα τις επομενες ημερες δεν ειχες γευση καθολου για το τι ετρωγες κ το τι επινες, και τι κανπιζες επισης!
Οποτε αναγκαστικα συνδιαζα τον καπνο με τσιγαρα!
Αυτο βεβαια ητνα κ φυσικο κ επομενο αφου οι καπνοι ερχονταν απο Amsterdam Ολλανδια, ταχυδρομικως(ελτα) καθε 2 μηνες περιπου!

Pant said on :

Μητσάκο εxω ακουσει οτι ο drum την εποχη του ΄80
Ηταν άριστος καπνος σε σχεση με την ποιοτητα...
Εσυ που δοκιμασες και την παλια και την νεα εκδοχη του τι γνωμη εχεις;

Ανώνυμος said on :

Κάπνιζα drum όταν πρωτοκύκλοφόρησε στην Ελλάδα αρχές '90 καθώς και τον αυθεντικό Ολλανδικό είναι ο ίδιος καπνός με τον ολλανδικό φίλε Pant.

Pant said on :

Ευχαριστω που το ξεκαθάρισες αυτο γιατι υπηρχαν πολλες διαφωνίες

Ανώνυμος said on :

Ο καπνος ηταν ο ιδιος σχεδον, αν μπορω να θυμαμαι καλα.Τοτε καπνιζα τον μπλε, ενω τωρα μπλε εκανα 1 φορα πριν 2 χρονια κ πειραματιστηκα τον γαλαζιο κ ασπρο DRUM, και κατεληξα στον γαλαζιο, ενω κ ο ασπρος (εκρου σακουλα) ειναι παρα πολυ καλος για λαιτ οπως εχετε πει κ παραπανω!
Παντως αφου τοτε δεν ειχα γευση καθολου οτι κ αν ετρωγα , για την ακριβεια οτι ετρωγα μου μυριζε DRUM. Φανταζομαι θα ηταν πολυ δυνατος κ πολυ αρωματικος!
Τωρα τον γαλαζιο γενικα τον βρισκω αρκετα γλυκοπιοτο κ ισως λιγο πιο ελαφρυ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΛΕ, κ φυσικα το στομα δεν γινεται τσαρουχι ακομη κ μετα απο 20-30 στριφτα ημερησιως κ εχεις απολυτα ολες τις γευσεις!
Συνηθως τον στριβω με τα απλα φιλτρακια σλιμ η τα ultra slim RIZZLA, με τα χοντρα ριζλα ειναι αποπνικτικο το τσιγαρο!
Σε χαρτακι κατα 90% με ριζλα γαλαζιο το σχεδον διαφανες, απλα κιτρινιζαν τα δαχτυλα μου, κ αρκετες φορες επερνα κατι αλλα ισπανικα λεπτα χαρτακια με οικολογικη γομμα κολλας! δεν θυμαμαι πως ελεγαν! μου κοστιζαν συνηθως απο 60-80η 90 λεπτα του ευρω!

Ανώνυμος said on :

Ο παλιός drum που κάπνιζα με τσιγαρόχαρτα drum και χωρίς φίλτρο τέτοια θέματα δεν μου δημιουργούσε, ούτε ο ολλανδικός που κάπνισα επίσης με drum χαρτάκια άφιλτρο.

Ανώνυμος said on :

Μαυρο ροδο ενοειτε οτι το 1977 που πρωτοκαπνισα drum ,evw to 1979 δεν υπηρχαν φιλτρακια κ μονο χαρτακια drum.
Nα υπογραμησω οτι μεχρι τα 20 μου ειχα καπνισει αρκετες μαρκες τσιγαρων κ αλλαζα καθε 3-6 μηνες μαρκα!
Τα μονα τσιγαρα που με πειραζαν ισως λογω του φιλτρου του τα MURATI ambasador.
Και τα PRINCE κανονικα, τοτε Ελλαδα δεν κυκλοφορουσαν, κ τα λαμβανα κ αυτα απο Σουηδια!

Θελω να πω οτι ακομη κ τωρα μετα 30 χρονια ποτε δεν ειχα τσιγαροβηχα κ ποτε δεν με ειχε πειραξε κανενα τσιγαρο.
Πραγμα που σημαινει οτι ποτε δεν ειχα ευαισθητο λαιμο.:)

Ανώνυμος said on :

Φίλτρα βασικά υπήρχαν αλλά έπρεπε να πας σε προμηθευτή και να πάρεις ποσότητα όπως οι βιομηχανίες, και αν σκεφτείς ότι ένα φίλτρο έκανε περίπου μία δραχμή έπρεπε να πάρεις ποσότητα 3.000 φίλτρα ας πούμε, αν και κάποιοι καπνοπαραγωγοί έπαιρναν (από εκεί το ξέρω άλλωστε ποτέ δεν αγόρασα 3.000 φίλτρα). Ίσως ο Σουηδικός να ήταν πιο βαρύς γιατί οι Σκανδιναβοί τον drum μπλε τον λένε μέτριο, μέτριο το διανοείσαι.

Ανώνυμος said on :

Δεν ειπα για σουηδικα drum, αλλα για σουηδικα PRINCE, αν κ νομιζω ηταν κατασκευασμενα Δανια τοτε.
Α τωρα που λες για τους καπνοπαραγωγους, χαχαχαχαχα, κατι θυμηθηκα !
Σε ηλικια των 15-16 καπνιζα αλλα οχι πολυ, κ βεβαια αρωματικα τα καλυτερα εκεινη Tην εποχη, ROTMHANS KING SIZE 80AΡΙ, k BENSON & HEDGES 80AΡΙ.φτιαγμενα Gr.Britain, απο την Galacher a αν θυμαμαι καλα!
Κρατηθειτε... στοιχιζαν 60 δρχ κ ηταν υπεροχα, οτι καλυτερο εχω καπνισει στην ζωη μου!.μετα το πηρε ο Γεωργιαδης το ενα, (ξερετε αυτος που εφτιαχνε τα 22 αντινικοτ κ σκετο) κ τα χαλασε !
Μεγαλη παρενθεση συγνωμη, αλλα παρασυρομαι....
Λοιπον η ιστορια εχει ως εξης...
στα 15 ειχα την φαεινη ιδεα να κοψω προσωπικα εγω με μαχαιρια κ ψαλιδια καπνο Αγρινιου, που ειχε αγορασειο πατερας ενος φιλου, που ηδη ειχε στεγνωσει, οπως λεγαμε τοτε.
Φυσικα χαρτακι για αν στριψω βρηκα το περιφημο ροζ καπνοπαραγωγου κ χωρις κολλα μαλιστα!
Περιτο να καταλαβετε οτι ηταν ενα σουπερ τουρμπο τσιγαρο που μια τζουρα του σε αφηνε σχεδον λιποθυμο! χαχαχαχαα, και μιλαω σοβαρα,
εγω σχεδον αρρωστησα!
πρεπει να ηταν 10πλασιο σε πισσα κ νικοτινη απο οτι κυκλοφορει σημερα!:))

Ανώνυμος said on :

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ο καπνός Αγρινίου είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, σχέτο μπαρούτι και BELOMORKANAL που είχα καπνίσει από Ουκρανία είχε 30 κάτι πίσσα και 4-5mg νικοτίνη σε έστελνε αδιάβαστο. Τα prince ακόμα και σήμερα στη Δανία νομίζω φτιάχνονται παλιά ήταν ένα πολύ καλό τσιγάρα, αυτά τα 80 άρια τι είναι γιατί εγώ δεν τα πρόλαβα, επίσης να πω ότι πολύ τότε έστριβαν με λαθραία τσιγαρόχαρτα που τα περνούσαν τόνους ολόκληρους, έφτιαχναν παράνομα δικά τους ή έστριβαν με χαρτί από εφημερίδες, το τελευταίο σίγουρα δεν το συστήνω με τίποτα.

Εγώ θυμάμαι νέος που έπαιζε πολύ το marlboro εκεί αρχές 90.

Ανώνυμος said on :

80αρι ειναι το 8αποντο η οπως λεγανε παλια κ το εγραφε στα πακετα, 80s,100s,120s, ειναι τα 3 μηκη τσιγαρων.Δεν ξερω εαν το γρααφουν ακομη, γιατι δεν αγοραζω τσιγαρα πλεον, κ δεν εχω ιδεα περι τιμων.
Σε καποιο μηνυμα πριν λιγο καιρο ειχα διαβασει για μια απορια καποιου που ελεγε για τα PALL MALL 100s. Να πω οτι ειχε τρομερη φημη για δεκαετιες στο Αμερικα, κ οταν πρωτοηρθε Ελλαδα, πουλησε, αλλα οχι τοσο οσο αναμενοταν.
Σαν εισαγωμενο αφιλτρο τοτε εκανε θραυση στην ελληνικη αγορα το CAMEL σκετο σε 60sμαλακο πακετακι κ βεβαια τα περιφημα GITANES 60s http://en.wikipedia.org/wiki/Gitanes στο τελειο συρομενο πακετο του, κ το GAULOISES http://www.order-cigs.com/buy6-gauloises-brunes-nofilter.html 60s μαλακο πακετακι σαν του CAMEL.

Ολα αυτα συνεβαιναν στα 1976-1978.

Ανώνυμος said on :

Μαύρο Ρόδο ξεχασα να πω για το Marlboro κατι ιστορικο ετσι για να γελασει το χειλακι μας.
Σαν 1η μαρκα ελεω καψουρας γυναικας που "επαιζε" και που το καπνιζε αρχισα συστηματικα ενα OSCAR σε κασετινα, τσιγαρο υπερπολυτελιας κ αντιγραφη του πακετου του απο το DUNHILL international.
Αυτο λοιπον το πακετο εκανε 22-25 δραχμες κ σκαει εκεινη την ανοιξη προς καλοκαιρι το MARLBORO κ εγινε Ο ΠΑΝΙΚΟΣ με 26 δρχ.
Το πιο ακριβο τσιγαρο της αγορας μακραν, αλλα σιγα σιγα εγινε νουμερο ενα σε πωλησεις.
Ελεγαν οτι στις καλες εποχες του 1980-1990 πρεπει να ειχε κ πανω απο 50-70% των πωλησεων στην αθηναικη αγορα, συμφωνα με λεγομενα πολλων περιπτεραδων φιλων μου.

Ανώνυμος said on :

Κατάλαβα τι εννοείς 80s απλά το ξέρω με το όνομα ως King Size, το 60s ως France, τα 100s και τα 120s ακόμα έτσι λέγονται.


Σίγουρα ξεπερνούσε το 50% στις αρχές του '90. Το OSCAR το θυμάμαι του Κεράνη αν δεν κάνω λάθος καλό τσιγάρο ήταν, τώρα έχει σταματήσει. Το πακέτο δεν είναι αντιγραφή υπάρχει σαν τύπος απλώς δεν πολυχρησιμοποιείται. Το ότι έκανε 26 δραχμές οφειλόταν ασφαλώς στους δασμούς εισαγωγής. Δεν άξιζε όσο το OSCAR, το οποίο ήταν εγχώριο.

george said on :

ο γαλαζιος εχει και οριενταλ? Νομιζω στην σακουλα του γραφει για μπερλευ κεντακυ και βιρτζινια.

Pant said on :

o galazios exei Dark Kentucky(2/10), Bright Virginia(5/10) και Burley & Oriental(3/10)

george said on :

ΟΚ σε πιστευω απλως δεν το εγραφε.Πως το καταλαβες ομως οπως και τις αναλογιες?

george said on :

Τις αναλογιες και το οτι εχει οριενταλ πως τα καταλαβες ομως?

Ανώνυμος said on :

Οι ολλανδικοί δεν έχουν ανατολικά, απλώς το wikipedia προκαλεί σύγχυση.

Ανώνυμος said on :

Γενικά στο wikipedia γράφονται πολλές ανακρίβειες σχετικά με τα τσιγάρα.

Fantasma said on :

για τον ΜΠΛΕ πιο θεωρείτε καλύτερο χαρτάκι?

Ανώνυμος said on :

To drum και το smoking ασημί (το δοκίμασα σε king size σαν χασικλής ήμουνα, το κανονικό δεν το βρήκα).

Ανώνυμος said on :

Τις αναλογίες τις καταλαβαίνεις στο περίπου όσο για το ανατολικά λέει burley & oriental.

Pant said on :

gia to mple pisteuo oti teiazei lepto xaraki san to rizla asimi

Pant said on :

den ta exo dokimasei ta king size alla pantos ta small einai polu kala!

Pant said on :

tis analogies gia ton galazio tis eida apo to wikipedia den tis egrapsa monos mou alla nomizo to mauro rodo exei dikio.O galazios den periexei oriental,mono burley kentacky kai virginia

Ανώνυμος said on :

O Samson δεν έβγαινε παλιά σε 3-4 χαρμάνια; Τα θυμάσαι;

Pant said on :

to thumamai...nomizo oti pera apo ton halfzware evgaine kai se bright, se virginia kai nomizo akoma ena xarmani...

Ανώνυμος said on :

Νομίζω ήταν halfzware, zachte, virginia και ελαφρύ virginia, το ελαφρύ virginia θυμάμαι ήταν καλούτσικο.

fantasma said on :

o drum natural flavor me ti xartaki tairiazei kalitera?

egw me asimi ton ekana

Pant said on :

Και εγω με ασημι τον ειχα καπνισει.Γενικα σχεδον ολοι οι ολλανδικοι ταιριάζουν περισσοτερο με χαρτακια τυπου Α,δηλαδη μετρια εως πολυ λεπτα

Ανώνυμος said on :

Τύπου Α είναι τα rizla ασημί; Νόμιζα ότι ήταν Β, πραγματικά σε μερικές μάρκες δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις. Πάντως χαρτάκια τύπου Α πλέον λίγα κυκλοφορούν και συνήθως χοντρά ή μέτρια, πολύ σπάνια θα βρεις λεπτό εγώ μόνο το raw ξέρω.

Pant said on :

Νομίζω οτι ολα τα τα λεπτα χαρτακια ειναι τυπου Α.Μεχρι ποσα g/m^2 θεωρουνται τυπου Α;Ξερεις;

Ανώνυμος said on :

Δεν μετριέται έτσι αλλά με βάση των αριθμό των πόρων. Συνήθως τα λεπτά είναι τύπου Β και τα χοντρά τύπου Α, επίσης όσα είναι από ίνες ξύλου συνήθως είναι τύπου Α, αλλά ποτέ δεν είναι βέβαια, δεν υπάρχει συγκεκριμένο κριτήριο, αν δεν το αναφέρει το καταλαβαίνεις εμπειρικά. Πάντως τα Rizla εκτός από τα γαλάζιο και το μαύρο νομίζω είναι τύπου Α, για τα πολύ λεπτά δεν είμαι σίγουρος καθώς δεν τα χρησιμοποιώ.

Ανώνυμος said on :

Πάντως χοντρά είναι από 21-22 και πάνω, μέτρια από 20-18 από 17-15 είναι τα λεπτά και από 14 και κάτω είναι τα πολύ λεπτά.

Ανώνυμος said on :

re paidia , o drum blonde toso xalia einai diladi?

Ανώνυμος said on :

Σαν τους Old Holborn είναι.

Unknown said on :

καπνιζα old hoborn kai karelias καπνο αλλα και τα συο με χαλασαν δεν ξερω γιατι αν και εχω ψαχτει δεν εχω βρει κατι θελω εναν καπνο που να μην σου μαμαει τον λαιμο γλυκοποιοτο και μετριο (οθτε πολυ βαρυ drum original ουτε πολυ ελαφρυ drum ασπρο)

Ανώνυμος said on :

Marlboro gold.

Ανώνυμος said on :

Καπνιζω χρονια drum γαλαζιο στην αρχη και κατεληξα σε drum λευκο.Το τελευταιο 3μηνο εχω απογοητευτει τελειως με την ποιοτητα του καπνου.Μονο "κλαδια" που δεν εχω βρει μεσα..τραγικο!

Ανώνυμος said on :

AGORASA KAPNO KAI EXOYN KOLISEI XARTAKI PANO STIN PALIA TIMI KAI APO 3,40 TIN EXOYN KANEI 4,40 PIOS EFTHINETE?

fotis said on :

Με 4.40 που πηγε τωρα ο καπνος,οσο ωραιος και να ειναι...με βλεπω να στρεφομαι σε πιο οικονομικους..

Unknown said on :

paidia o galazios drum.. me ti xartakia kai filtrakia na agoraso???

Ανώνυμος said on :

drum fine h drum blonde? poios sas aresei pio polu?

thas said on :

blonde

thas said on :

blonde exo kai einai kalos fine dn exo dokimasei

thas said on :

blonde

Ανώνυμος said on :

Όσο αφορά το θέμα με τα φιλτράκια που διάβασα παραπάνω. Σκοπός των φίλτρων είναι να κρατάνε λίγο καπνό ( προς περισσότρη προστασία ), όχι να κανουν κακκό στο λαιμό, η στα πνευμόνια. Γιατί εάν κάνουν κακό, τότε καλύτερα να μη χρησιμοποιούνται. Για να μη λέμε ότι θέλουμε, όλα τα φιλτρά δεν κάνουν κακό, απλά άλλα είναι πιο καλά, άλλα πιο αδύναμα. Όπως και οι καπνοί, άλλος είναι πιο δυνατός, άλλος πιο ελαφρύς. Υπάρχουν πολλοί που τους ενοχλεί ακόμα και ο ελαφρύς καπνός και τα πιο λεπτά χαρτάκια και τα καλύτερα φίλτρα. Ε αυτοί απλά δεν αντέχουν το κάπνισμα, τι να τους κάνουμε??? Όπως και με τα τσιγάρα δεν αντέχουν ούτε τα πιο ελαφριά. Εάν κάτι δεν το σηκώνει ο οργανισμός, δεν φταίει ούτε ο καπνός, ούτε το φίλτρο, ούτε το τσιγαρόχαρτο. Προσωπικά μετά απο πολές αλλαγές, εδώ και 5 χρόνια έχω καταλήξει στον Drum λευκό, χαρτάκια ρίζλα γαλάζιο και φιλτράκια ρίζλα ultra slim η regular ( ανάλογα με την όρεξη του πάχους ). Όσον αφορά τις τιμές, απο φιλτράκια και χαρτάκια μπορείς να βρείς σε πολύ οικονομικές τιμές εύκολα και απλά. Στον καπνό όμως είναι λίγο δύσκολο να βρείς πιο οικονομικό, καθώς πρέπει να στραφείς σε άλλες λύσεις λίγο τραβιγμένες.

Ανώνυμος said on :

re paidia kapnizo 30 xronia drum clasiko, giati den to bgazete 50g. eitane pio kalos apo tous mikrous. giati i mikri bgazoun pola trimata.kati prepi na kanete.

Ανώνυμος said on :

Φίλε ανώνυμε, με τη φορολογία που υπάρχει εδώ η νέα συσκευασία των 15g κοστίζει 3,30€, άντε εάν αποροφηθεί λίγο ακόμα η φορολογία για κάποιο διάστημα να κοστίζει 3,20€. Τα 20g κοστίζουν 4,40€ ( χωρίς τους φόρους 1,50€ ). Εάν δεν αντιληφθεί το κράτος οτι η υπερβολική φορολογία στον καπνό διαλύει τον κλάδο του καπνού, τσακίζει την καπνοβιομηχανία, σακατεύει τα έσοδα του κράτους και ανθίζει το λαθραιμπόρειο, κανένας απο τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Ανώνυμος said on :

Σημερα πηγα να αγορασω οπως παντα drum λευκο 40gr αλλα ο περιπτερας μου ειπε οτι τον καταργησαν και στη θεση υπαρχει ο 25gr με 5,30 δηλ. εκει που επαιρνα τον 40αρι 8,60
τωρα για να παρω την ιδια ποσοτητα και 10gr παραπανω πρεπει να δωσω 10,60 δεν λεω φταιει και η φορολογια αλλα και οι εταιρια αποσκοπει ΜΟΝΟ στο κερδος και οχι στο να κρατησει τους πελατες της ας μην ξεχναμε οτι το ιδιο ειχε κανει και παλιοτερα με την καταργηση του 50gr.
Αν δεν αλλαξει πολιτικη που δεν το πιστευω θα το κοψω ή θα αναζητησω καποια αλλη εταιρια με καλυτερες τιμες
Ας μην ξεχναμε οτι πρεπει να εχουν και ελαχιστη Εταιρική κοινωνική ευθύνη εξαλλου αν δεν μπορω εγω να αγορασω δεν μπορουν αυτοι να πουλησουν.
Ακης.

Ανώνυμος said on :

O drum γαλάζιος καταργείται. . .να δούμε τι θα καπνισουμε τώρα. ..

Ανώνυμος said on :

Τα περισσοτερα περιπτερα πλεον δεν εχουν drum γαλαζιο.κριμα γιατι εδω και μηνες το ειχα γυρισει απο μπλε σκουρο στο γαλαζιο.ηταν φοβερος καπνος.γλυκοπιοτος οπως λενε παραπανω.απορω πως τους ηρθε να τον καταργησουν ετσι ξαφνικα...
Καμια προταση για αλλο καπνο παρομοιο με τον γαλαζιο?ειτε drum ειτε αλλη μαρκα???

Ανώνυμος said on :

Προτείνω το drum άσπρο. Είναι ένας ελαφρύς καπνός ( ο πιο ελαφρύς απο όλους τους άσπρους ) και καταλαβαίνεις οτι καπνίζεις ένα σχετικά καλό καπνό με τα χαρτάκια drum και φιλτράκι του παππού ενεργό άνθρακα είναι ότι πρέπει. Οι συσκευασίες που θα βρείς πλέον είναι των 15g και των 25g. Ας όψονται οι κυβερνώντες με τη βλακώδες φορολογία τους.

Ανώνυμος said on :

Όσο για το σχόλιο του φίλου Άκη παραπάνω, όλοι θυμώνουμε με της τιμές που έχουν πάει οι καπνοί για στριφτό. Γιατί θέλουμε ελευθερία στο δικαίωμα μας να καπνίζουμε οικονομικά. Όμως να υπενθυμίσουμε οτι σε μια συσκευασία 25g τα 3,83€ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ. Δηλαδή η συσκευασία των 25g κοστίζει 1,47. Πόσο γίνεται να ρίξει την τιμή η εταιρία?? Αντί να τα βάζουμε λοιπόν με τις εταιρείες, ας τα βάλουμε με τους κυβερνώντες που δεν ξέρουν τι κάνουν

Ανώνυμος said on :

Σαν αντικατασταση του drum γαλαζιου συμπαθητικος φαινεται ο yellow (ειναι διαφορετικος απο τον blonde ? Δεν ξερω.)
Ειναι αρκετα πιο υγρος απο γαλαζιο και απο μπλε.λιγο πιο ελαφρυς απο γαλαζιο.κατεβαινει γλυκα στο λαιμο. Λογω περισσοτερης υγρασιας που εχει ειναι λιγο πιο δυσκολες οι τζουρες. Οσοι εκαναν γαλαζιο τον προτεινω.

Ανώνυμος said on :

εγω κάνω 5 χρονια λευκό,μου φαινεται τελευταια οτι ψιλοχαλασε κι εχει περισσοτερα κλαδακια κλπ,πηρα yellow,ειναι όντως πολύ καλος και καθαρός αλλά ίσως πιο υγρος απ οτι θα πρεπε και μοιάζει πολύ στους old holborn..ισως επειδη καηργησαν τον γαλαζιο,να είναι πιο γλυκος και λίγο πιο γαμέταος ο ασπρος..

Ανώνυμος said on :

Πιστεύω οτι ο άσπρος drum, απο προσωπικής άποψης βαθμολογείται με 6,5/10.

Στελιος said on :

ππαιδια ειναι σιγουρο οτι ο drum ο γαλαζιος θα καταργηθει;

Unknown said on :

εγω παντος δεν μπορω να τον βρω τον drum galazio. Εσεις τι λετε ασπρο η κιτρινο drum?

dimdia said on :

Παιδια εγω εχω καταληξει σε φιλτρακια rozla πρασινα και χαρτακια τα swan τα κανονικα. Ο καπνος ειναι θεμα... old holborn κιτρινο, drummer γαλάζιο ή drumer blonde? τι λέτε?

CynicalWannabe said on :

εγώ παιδιά μπορώ να πώ ότι ο drum μπλέ είναι πολύ ωραίος και ταιριάζει αφάνταστα με τα χαρτάκια τα rizzla γαλάζια και τα φιλτράκια τα rizzla τα Ultra slim είναι ο καλύτερος drum της άποψής μου

Στελιος said on :

Αγαπητοι φιλοι γεια σας. Drum μπλε και samson ειναι ιδιοι σχεδον καπνοι; ποιες ειναι οι διαφορες τους; ευχαριστω!

aliel said on :

Καλημέρα! Έπεσα τυχαία πάνω στο blog σου, πολύ ωραίο!!!
Ποιον καπνό έχεις να προτείνεις ως αντικαταστάτη του Drum bright blue; Τον κάπνιζα για 10 περίπου χρόνια αλλά ως συνήθως, ό,τι μ' αρέσει καταργείται :P. Προς το παρόν καπνίζω Καρέλια light αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας... Την περίοδο '97-'04 κάπνιζα Old Holborn κίτρινο μέχρι που του αλλάξανε χαρμάνι και μου άλλαξε με τη σειρά του τα φώτα.

Pant said on :

drum blue all the way!

aliel said on :

Πολύ βαρύς για τα γούστα μου... Κάτι άλλο;

Ανώνυμος said on :

George Karelias.. ο κλασικός !!! Πολύ καλός καπνός !!

Dimitris39 said on :

Drum blonde ότι καλύτερο έχω καπνίσει ελαφρύ αλλά όχι βαρετό πάρα πολύ ευχάριστο κάπνισμα απόλαυση από την αρχή ως το τέλος
Καπνιζω περίπου 10 λεπτά τσιγάρα την ημέρα κατά την δική μου άποψη σαν τον άσσο Άνευ με την διαφορά τον παίρνω από Βουλγαρία μένω κοντά στα σύνορα και μου κοστίζει 2.50 τα 20 gr

Ανώνυμος said on :

Επιτελους καποιος που συμφωνει μαζι μου για τον drum γαλαζιο.απο τους εμπορικους καπνους ειναι ο καλυτερος στην ελλαδα απλα η drum του κακοφαινεται λιγο του ελληνα λογω των κοτσανιων..και τον δικαιολογω αλλα η γευση δεν συγκρινεται

Unknown said on :

Υπαρχει ο γαλαζιος στην βουλγαρια?

Dimitris39 said on :

Όχι μόνο ο κιτρινος
Αλλά ποιο μέσα σε άλλες πόλεις ίσως από εβδομάδα θα είμαι Σαντάνσκι θα κοιτάξω και θα γράψω. Τι να κάνουμε αφού υπάρχει τεράστια διαφορά αλλά έχουν μεγάλη ποικιλία

Dimitris39 said on :

Τελικά μόνο ο Blonde υπάρχει βουλγαρία Εδώ στην Ελλάδα είναι ο yellow

Δημοσίευση σχολίου

 
pantkostas@gmail.com