ΚΑΡΕΛΙΑ καπνός




Ο καπνος καρελια ειναι η μοναδικη προσπαθεια της εταιριας Καρελια στην αγορα του στριφτου
και μπορω να πω οτι μετα απο αρκετο καιρο κυκλοφοριας δεν εχει προσελκύσει πολυ κοινο.Ο λογος φυσικα ειναι τα απειρα χημικα και τα τεχνιτα αρωματα.Ενω εχει τοσα αγαπημενα σηματα οπως η χρυση κασετινα και το Exellence το οποιο ειναι παγκοσμίως γνωστό επελεξε την πεπατημένη(στυλ old holborn) και δημιούργησε ενα χαρμανι που η χρηση του ειναι πιο κοντα στο ποτ-πουρι παρα στον καπνο στριφτου.

Με το που ανοιγεις τον καπνο σου ερχονται τα αρωματα παρτοκαλιου αλλα το παραδοξο ειναι οτι οταν το αναβεις εχει γευση καρυδας!;. Φανταστείτε οτι καπνιστης του old holborn μου ειπε οτι εχει πολλα αρωματα και οτι δεν μπορει να τον καπνισει.Ο καπνος ειναι αρκετα ψιλοκομμένος
χωρις σκουπιδακια και με πολυ καλα ποσοστα υγρασιας.Το χαρμανι του αποτελείται Virginia,Burley και Fire Burley το οποιο θα τον εκανε γλυκόπιοτο με λιγη ενταση στην γευση εαν δεν είχε ολα αυτα τα αρωματα.Πιστευω οτι η ποιοτητα του καπνου ειναι αριστη οπως μας εχει συνηθίσει η Καρελια   απλα δεν δεν ηθελε να πειραμτιστει.Πρεπει να κανει μια κινηση ακομα με ενα νεο προιον ισως λιγο πιο βαρυ και χωρις χημικα για να χτυπήσει τις νεες κυκλοφοριες του lucky strike και του Marlboro

ΚΑΡΕΛΙΑ καπνός: 4/10 

33 σχόλια:

Ανώνυμος said on :

Ακριβώς με καλύπτεις απόλυτα, μόνο άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που το γυρνάνε στο στριφτό τον δοκιμάζουν λόγω ονόματος, από σπόντα δηλαδή έχει πωλήσεις κατά τη γνώμη μου.

Pant said on :

Οντως...Καμια σχεση το ονομα με το προϊόν.Με τις νεες κυκλοφοριες στριφτου δεν πιστευω οτι εχει πολλα ψωμια ακομα.Η αλλαζει ή βουλιαζει...

Ανώνυμος said on :

Δεν νομίζω ο Καρέλιας να μείνει άπραγος η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας παρουσιάζει τρομερά νούμερα, ή θα επαναλανσάρει αυτόν με νέο χαρμάνι ή όπως πιστεύω εγώ θα τον αποσύρει και θα κυκλοφορήσει έναν καινούργιο υπό ένα γνωστό όνομα, REX ας πούμε.

Πετρος ο Μποεμ said on :

H Καρελια λειτουργει λιγοτερο εθνικα απο καθε αλλη εταιρεια,με την εννοια πως οταν κατασκευζει ενα προιον δεν το κανει με γνωμονα μονο την Ελληνικη αγορα αλλα και τις χωρες του εξωτερικου. Υπαρχουν και σηματα της, οπως το Ome που δεν τραβηξαν καθολου στην Ελλαδα,αλλα πανε καλα εξω. Επισης εχω την εντυπωση πως οταν κανει μια κυκλοφορια την εχει μελετησει απο χιλιες μεριες,αφου ισως δεν εχει την οικονομικη ανεση πολυεθνικης να λανσαρει αποτυχημενα σηματα. Παντως εχει ακριβως δυο χρονια να βγαλει νεο προιον,απο την εποχη του Excellence που μαλιστα δεν εγινε καθολου προωθηση,αφου διατεθηκε περιορισμενα και διαδοθηκε απο στομα σε στομα.
Κραταμε και την δηλωση της εταιρειας,μετα την υπερφορολογιση του Leader,πως σταματα να ασχοληται με την παραγωγη νεων φθηνων τσιγαρων.

Koprodog said on :

Ακριβώς ό,τι ήθελα να πω λέει η κριτική. Άλλος ένας ελεεινός καπνός...

Pant said on :

Πετρο,αν η εταιρια εχει γνώμονα περισσότερο τις χωρες του εξωτερικου τοτε θα περιμενα να βγαλει ενα καπνο ανταξιου του γερμανικου pueblo ή ακομα και του nas,οχι ενα καπνο χειροτερο απο τον old holborn.Προσωπικά πιστυω οτι εαν εκανε μια ριζοσπαστικη κυκλοφορια οπως exellence σε καπνο στριφτου τοτε θα επισκεύαζε τα παντα και θα πουλουσε ακομα και αν κοστιζε 2 ευρω πανω απο τους αλλους.Μακαρι οπως λες να σταματησει τα φτηνα τσιγαρα και να δουμε κυκλοφοριες Α ποιότητας

Pant said on :

Φιλε Koprodog οπως λεει ο Πετρος ο καπνος πηγε υπέρ απόρων...3 τσιγαρα αντεξα και μετα ξανα πισω στον lucky strike

Pant said on :

Λες να δουμε κανενα τετοιο περιεργο;REX καπνο ε;Δεν μου ακουγεται κακο....

Costas said on :
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costas said on :

και εγω δεν μπορω να τον καπνισω με τιποτα....1 τσιγαρο με δυσκολια.
η κριτικη εχει ενα λαθος δεν ειναι αρωμα(και γευση) καρυδας αλλα μελιου.Το αρωμα μελιου οσο περιεργο και αν ακουγεται ειναι "καπως" συνηθυσμενα στα στριφτα.Ο γερμανικος akropolis ειναι ενας τετοιος καπνος.βλεπε τσιγαρων κριτικες

Ανώνυμος said on :

Η Καρέλια παιδιά είναι πολυεθνική, σίγουρα όχι στο επίπεδο κολοσσών όπως η BAT και η Imperial αλλά διαθέτει αρκετές θυγατρικές. Δεν ξέρω αν είναι τόσο η έλλειψη κεφαλαίων όσο ο φόβος της διοίκησης που κρατά την εταιρεία σε αυτή την σταθερότητα. Ο καπνός Καρέλια κυκλοφόρησε αν δεν κάνω λάθος μόνο για την ελληνική αγορά σε μία περίοδο που ότι δεν ήταν κίτρινος old holborn απλώς δεν πουλούσε μιας και τότε καπνό κάπνιζαν κυρίως τα πιτσιρίκια. Για αυτό άλλωστε και όλες οι απομιμήσεις του κίτρινου Old Holborn είναι καπνοί ελαφριοί. Προσωπικά καπνίζοντας και άφιλτρο κίτρινο Old Holborn δεν νομίζω πως ξεπερνούσε τα 14mg πίσσα στριμμένος σε μέγεθος δικού μου στυλ δηλαδή παχύτερο από κανονικό τσιγάρο 8,5mm διάμετρο περίπου. Οπότε ο Καρέλιας ρίχνει στην αγορά ένα χημικό προϊόν με άρωμα και γεύση κάτι μεταξύ καρύδας και μελιού το οποίο τελικά λόγω μη μοντέρνου ονόματος δεν πουλάει στη νεολαία και από σπόντα αγοράζεται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αρχίζουν το στριφτό.

Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια κίνηση θα κάνει και ίσως ήδη να είχε ετοιμάσει της απάντηση στη νέα τάξη πραγμάτων στους καπνούς στριφτού.

REX καπνός δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο τα έχει όλα, αναγνωρισμένο όνομα και δοκιμασμένο στην αγορά. Το REX 25 στην Ηλεία και στη Μεσσηνία είναι από τα πρώτα σήματα σε πωλήσεις.

Ανώνυμος said on :

Προσωπικά τον δοκίμασα με αυτά http://www.tobaccostore.gr/eshop/product_info.php?cPath=28_250_219&products_id=1995 και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.
Θεωρώ αυτόν και τον marlmporo red τους καλύτερους γευστικά καπνούς (με ή χωρίς χημικά, δεν ξέρω) στην Ελλάδα, με ένα ελαφρύ προβάδισμα του καρέλια.

Ανώνυμος said on :

Αυτά τα άδεια τσιγάρα είναι καλά δεν ασχολήθηκα ποτέ, είναι απλώς μία ευκολότερη λύση ή έχουν διαφορά από τα τσιγαρόχαρτα;

Ανώνυμος said on :

Ναι λέει η φάση, είσαι πολύ πιο κοντά σε ένα βιομηχανικό τσιγάρο με σταθερή γεύση.
Οσο για τόν καρέλια οφείλω να ανασκευάσω, ο marlmporo προηγείται με μεγάλη διαφορά.

Αν και πιά ούτε ο marlmboro μου λέει και πολλά μπροστά σε ένα καθαρό "homemade in greece" virginia κατάξανθο χαρμάνι, που σε γεύση δεν λεει και πάρα πολλά αλλά σε επίγευση τα σπάει!!!
Τέλος δοκίμασα κιένα Αγρινιώτικο χαρμάνι homemade ας πούμε κιαυτό, (δώρο από συνάδελφο στη δουλειά μου), εκεί κατάλαβα από τι χαρμάνι γινόταν το σαντέ άφιλτρο (και ίσως ο άσσος άφιλτρο)
Περιτό να πω ότι ο καπνός αυτός κατασχέθηκε από πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο!

Ανώνυμος said on :

Ίσως να δοκιμάσω κάποτε αλλά δεν νομίζω προς το παρόν τουλάχιστον να μπω στη διαδικασία να γεμίζω τσιγάρα.

Τα καπνά Αγρινίου υπάρχουν ακόμα; Πάντως τα τσεμπέλια είναι μόνο για λίπασμα.

georgeguit said on :

ρε παιδια μου αρεσε αρκετα ο συγκεκριμενος καπνος αλλα οντας νεος στο αθλημα ειπα να δοκιμασω κανενα σημα παραπανω! πηρα τον craven αλλα το αρωμα του δεν μου αρεσε καθολου και η γευση του μετρια! αλλοι μου προτεινουν τον lucky strike αλλοι τον marlboro αλλοι drum αλλοι camel... για πειτε γνωμες γιατι δεν γινεται να πεταω ετσι 4ευρω!

Ανώνυμος said on :

Καρελια κανε τα πακετα πιο μεγακτα 40Γρ και οχι20

koraspan said on :

Σαν νέος στο στριφτό, αν και λίγο μεγάλος σε ηλικία, λόγω οικονομικής κρίσης άρχισα στριφτό. Σαν Έλληνας προτίμησα Καρέλια. Δεν καπνίζεται με τίποτα. Με μπουκώνει. Έτσι προτίμησα τον Drum ελαφρύ.

Ανώνυμος said on :

Δοκίμασε marlboro red ή gold μοιάζουν πολύ με βιομηχανικό.

Ανώνυμος said on :

παιδια την πρωτη φορα που τον δοκιμασα περσυ μου φανηκε πραγματικα πολυ χημικα αρωματικος, δεν μπορεσα να τελειωσω ουτε το πρωτο τσιγαρο!Παρολαυτα φετος που ξαναδοκιμασα μου αρεσε αρκετα και το γυρισα σαυτον!
Πολλοι απο τους φιλους μου τον κανουν και λογω αυξησης της τιμης στους αλλους και λογω ελληνικοτητας και μου φαινεται οτι γενικα εχουν αυξηθει οι πωλησεις.Σημερα κυριακη εψαχνα μιση ωρα περιπτερο που να μην τουχει τελειωσει και τελικα πηρα light.Πρεπει να αλλαξανανε το χαρμανι δεν εξηγειται αλλιως.

Ανώνυμος said on :

Οπτικά ωραιος καπνος, αλλα νομιζω οτι καπνιζω χαμομηλι!!!
Κύριο προσον του ειναι η τιμη και οτι ειναι Ελληνικος.
Προτιμω ομως να δωσω 1€ παραπανω για να καπνισω κατι καλυτερο!
Το εχουν παρακανει με το αρρωμα!
Σάββας

Ανώνυμος said on :

αγοράζω εδώ και λίγο καιρό τον καπνό του Καρελια και σκέφθηκα να τον ζυγίσω σε ζυγαριά ακριβείας το βάρος που είδα 23,10 και συσκευασίας 4,49 αλα η συσκευασία γράφει 20γραμαρια μα τόσο πολύ μας δουλεύουνε

Ανώνυμος said on :

νεα τιμη καρελια 3,30 τα 15 γρ

Ανώνυμος said on :

Καπνίζω χρόνια χόλμπορν λευκό καθώς δε μου αρέσουν οι αρωματικοί καπνοί. Προχτές δοκίμασα τον καρέλα από ένα φίλο και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, έτσι για αλλαγή. Τελικά δοκίμασα και καταστάλαξα στον καρέλια light. Σήμερα πήρα καινούργιο με 3,5 ευρώ τα 20γρ και η ζυγαριά έγραψε 24,20 μαζί με τη συσκευασία. Νομίζω είναι ανεκτό αν σκεφτεί κανείς ότι έχει σχεδόν μηδενικά σκουπίδια και ξύλα, από το χόλμπορν έβγαζα ολόκληρα κλαδιά. Και λόγω εθνικότητος, θα τον προτιμήσω και θα συνεχίσω. Η τιμή έχει αλλάξει? Έχω πάρει παλιά συσκευασία? Γιατί την πρώτη φορά πήρα 3,30 τα 15γρ.
Δοκίμασα Αγρινίου που μας έφερε ένας φίλος, δεν είμαι και πολύ σίγουρη για το τι ακριβώς καπνίζουμε έτσι, μάλλον ό,τι περισσεύει? Πάντως όχι κι άσχημος, έχω δοκιμάσει αρκετές φορές άλλους χύμα και ήταν πολύ χάλια.

nefermar4 said on :

ο καπνος Καρελια ειναι απο τους καλυτερους και τους εχω δοκιμασει ολους

Unknown said on :

Με τι χαρτακια και φιλτρακια πιστευετε οτι θα αποδιδει καλα την γευση;
Επειδει θελω να αλλαξω μαρκα απο Old Holborn. Mε τον ασπρο O.H. επερνα:
Rizla+ Πρασινα + Swan Κιτρινα.
Νομιζετε οτι πρεπει να κρατισω τον συγκεκριμενο συνδιασμο;

Ανώνυμος said on :

εγω καπνιζα old holborn κιτρινο, εδω και 6 χρόνια, από επιλογή και μόνο. Αφου να φανταστειτε πως με κοιτουσαν το '06.... πρεπει να ημουν απο τους ελαχιστους. Το καλοκαιρι, λογω της ξαφνικης μεγάλης αύξησης στις τιμες, το γυρισα στον καρελακο με 3 ευρώ τα 20gr. Ανέχτηκα και το 3,30 τα 15. Αλλα σήμερα έπαθα σοκ... 3,80 τα 15????? καλα δεν εχουν το θεο τους.....

Ανώνυμος said on :

εχω δοκιμασει παραπολλους καπνους και μου αερσαν πιο πολυ ο Καρελια και ο craven ....οποτε εννοειται οτι διαφωνω ριζικα με το αρθρο ,60% των φιλων μου απ οσους καπνιζουν καπνο το εχουν γυρισει στον καρελια αφου δοκιμασαν ολους τους αλλους ,εγω τον καπνιζω με λευκα ριζλα χαρτακια και φιλτρα ριζλα σλιμ...ο χειροτερος με διαφορα καπνος ειναι ο drum ασυζητητη...

Ανώνυμος said on :

xartakia tou pappou prasina einai ta kalutera

Ανώνυμος said on :

Κανονικά 25g του καπνού Καρέλια έπρεπε να κοστίζουν το πολύ 3€. Η υψιλή τιμή φυσικά δεν ωφείλεται στην εταιρεία, αλλά στην υπερβολική φορολόγιση απο το κράτος. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η φορολογία στον καπνό είναι μεγαλύτερη απο αυτή των τσιγάρων. Αυτό είναι απολύτος χυδαιότητα, ΑΠΟΛΥΤΟΣ!!!! Και αναμένουμε απο τις καπνοβιομηχανίες να προσφύγουν στο ΣτΕ Προς μείωση της φορολογίας στον καπνό.

Unknown said on :

ο καρέλια πιστεύω πως έχει τον καλύτερο καπνό σε σχέση με άλλους καπνούς που μονο βρώμα σου αφήνουν όπως golden virginia ή ίσως κ old holborn ενώ ο καρέλια δεν έχει αυτήν την ασιάτικη σπαστική μυρωδια αλλά την γλυκιά κάτι σαν μανταρίνι ή μέλι ;)

Ανώνυμος said on :

ο καλυτερος καπνος μαζι με τον ψαμελ με διαφορα,15 χρονια καπνιστης

Ανώνυμος said on :

Προσωπική κριτική καπνών καρέλια.

Κανονικός 4,5/10

Άσπρος 5,5/10

Προσωπικός συνδυασμός χαρτάκι του παππού μπλέ ( λόγο οτι δεν σβήνουν ) και φιλτράκι του παππού 6,5mm μακρύ ( για καλύτερο φιλτράρισμα )

Νίκος - Κέρκυρα

Δημοσίευση σχολίου

 
pantkostas@gmail.com