Lucky Strike Original Red καπνός





Μια πολυ καλη  και καθολου αναμενόμενη κινηση της British American Tobaccο να εισαγει το πολυαγαπημένο  σημα της lucky strike στην αγορα του στριφτου.Στην χωρα μας ο καπνος κυκλοφορεί μονο σε μια εκδοχη(lucky strike original red) ενω στο εξωτερικο που κυκλοφορει ηδη χρονια,κυκλοφορει σε τρεις εκδοχες(madura leaf,fire leaf,και ο κλασικος) Αδιαμφισβήτητα η καλυτερη κυκλοφορια του τελευταιου χρονου μαζι με τον marlboro.


Ειναι ενας μετριος σε βαρος καπνος και το χαρμανι του αποτελειται απο καπνα  bright virginia και burley.Η ποιοτητα του χαρμανιου ειναι ξεκαθαρη μιας και δεν περιεχει τεχνητα αρωματα και αχρείαστα χημικά.Η γευση του ειναι πλουσια και και το αρωμα του ειναι αρωμα καθαρου καπνου.Εχει ικανοποιητικά ποσοστα υγρασιας  με αποτελεσμα να ειναι ευκολοστριφτος και βραδυκαυστος καπνος.Το μονο μειονεκτιμα του ισως ειναι τα ελαχιστα κοτσανακια μεσα στον καπνο, ομως καπια σχεση με τα απειρα κοτσανια των ολλανδικων.
Απο  κατω θα παραθεσω τις τιμες πισσας-νικοτινης οπως αναγραφονται στον καπνο.


lucky Strike Original Red:  7/10



Σχημα
Χαρτι
Τυπου Α
Τυπου Β
Λεπτό         5.2mm 
0,4g
Πισσα
Νικοτινη
    8mg
0.6mh
 11mg
0.7mg
Παχύ          7.2mm
0,75g
Πισσα
Νικοτινη
 14mg
1.0mg
 18mg
1.2mg







33 σχόλια:

Ανώνυμος said on :

Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι σχετικά βαρύς σε γεύση, πάντως οι τιμές πίσσας-νικοτίνης είναι μικρότερες του craven.

Ανώνυμος said on :

Για τα κοτσάνια μάλλον φταίει το γεγονός ότι γενικά η BAT δεν έχει και μεγάλη εμπειρία στους καπνούς στριφτού, πάντως τα κοτσάνια δεν γίνονται αισθητά ενώ ο καπνός είναι ταυτόχρονα πολύ ψιλοκομμένος, ίσως μάλιστα να χρειάζονται κιόλας τα κοτσάνια για να δίνουν μία δυνατή αίσθηση καθώς είναι γενικά ένα ήπιο χαρμάνι.


Από χημικά δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι λόγο του ότι η BAT ακόμα να τα δημοσιεύσει. Αν και γενικά τα τσιγάρα της BAT είναι ισορροπημένα, οι καπνοί της πάλι όχι και τόσο, αλλά αντικειμενικά από στριφτό είναι το μόνο καλό σήμα που έχει Craven, Pall Mall, Samson είναι για πέταμα.




Υ.Γ.Καλά μόλις διάβασα "British American Tobaccο να εισαγει το πολυαγαπημένο σημα της lucky strike" κόντεψα να πέσω κάτω από τα γέλια, αυτό το σήμα το έχει πραγματικά σκοτώσει.

Pant said on :

Xaxaxaxaxa!kala to neo to harmani ton lucky strike einai Mia parodia se sxesi me to Palio.Palia itan ena apo ta liga etoima tsigara pou evaza sto stoma mou Kai tora pia exei ginei aeras.

Ta kotsania pisteuo oti tou disown auto pou lene oi aggloi "kick"
Diladi Mia entasi sthn geusi Kai an den to eixe auto tote tha itan apla emas adiaforos kapnos

Ανώνυμος said on :

Πάντως ενώ έχει κοτσάνια, σκουπιδάκια δεν έχει, πράγμα που σημαίνει ότι ο καπνός είναι πολύ καλός και ίσως το κόψιμο να γίνεται εσκεμμένα έτσι ψιλοκομμένο αλλά και λίγος χοντροκομμένος καπνός μαζί.

Ανώνυμος said on :

Καλά το πακέτο είναι λες και το έχει σχεδιάσει ο Ουάσινγκτον, μόνο η αστερόεσσα λείπει από πάνω. Ο ινδιανός καμαρωτός καμαρωτός, το Lucky Strike γραμμένο τεράστιο όπως συνηθίζεται στις αμερικανικές διαφημίσεις. Μου θύμισε τα American Legend.

Ανώνυμος said on :

πόσο έχει, τον βρίσκεις έυκολα?

Pant said on :

Ton briskeis pantou.kostozei 4E

Costas said on :

χχαχαχαχαχαχα πολυαγαπημενο σημα! φανταστειτε να μην ηταν και το αγαπημενο της....

παντος ελεος στα πακετα απο τα στριφτα τα νεκροταμπελα ειναι πολυ μικρα ουτε που φαινονται και στα ετοιμα τσιγαρα ειναι τεραστια και χαλανε ολο το πακετο.
ειπαμε να ευνοουν το στριφτο για τους ευνοητους λογους, αλλα τοσο πολυ ρε πουστη μου?
Αν ηταν σοβαρο ενα κρατος τα στριφτα θα τα απαγορευε,τα στριφτα ειναι ο προθαλαμος για το χασις.Ολα προμελετημενα ειναι,σε λιγο στα σχολεια θα βαλουν και μαθημα "πως να στριβετε"

Ανώνυμος said on :

Άκουσα κάτι για καινούριο καπνό από την ΣΕΚΑΠ, ξέρει κανείς τίποτα?

Ανώνυμος said on :

Σε μερικές χώρες, δεν βάζουν καν νεκροτάμπελα στον καπνό!

Ανώνυμος said on :

Κώστα πάντως ενώ ο κανόνας είναι ότι η έτοιμη εκδοχή ενός σήματος είναι 2 και 3 φορές καλύτερο με το Lucky Strike ισχύει ακριβώς το αντίθετο η BAT μόλις μέσα στους τελευταίους μήνες έχασε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα της, έτσι εναπόθεσε κάθε ελπίδα της σε αυτόν τον καπνό, που από ότι βλέπω θα σταθεί πολύ μεγάλος ανταγωνιστής του marlboro, ο marlboro 20gr gold ήδη έχει αποκτήσει εξωφρενικά μεγάλο κοινό σε σχέση με το χρόνο κυκλοφορίας του και από ότι μαθαίνω και ο Lucky Strike έχει γίνει ανάρπαστος καθώς και μόνο λόγω ονόματος όλοι θέλουν να τον δοκιμάσουν. Προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο από τον marlboro ποιοτικά.


Όσο για το μάθημα πως να στρίβεται, στείλε καμιά επιστολή στην ΟΛΜΕ, έχουν βάλλει τα παιδιά να κάνουν εργασίες του κώλου και από διάβασμα μηδέν, έλεος ούτε πως κρατάνε το στυλό δεν θα ξέρουν σε λίγο, τώρα θα καταργήσουν σταδιακά και τα αρχαία, από του χρόνου μόνο μια ελεύθερη μετάφραση θα μαθαίνουν. Όπως βλέπεις ο δρόμος προς την απόλυτη αποβλάκωση στρώνεται πανηγυρικά και μάλιστα θα είναι και διπλής κυκλοφορίας. Επίσης σύντομα στη βιολογία το πρώτο κεφάλαιο θα έχει τίτλο "η καλλιέργεια του χασίς, κατάλληλο περιβάλλον, ειδικά λιπάσματα, διακριτικά ποιότητας".



Η ΣΕΚΑΠ κάπου διάβασα, στο blog του Πέτρου νομίζω, ότι το χαρμάνι είναι έτοιμο αλλά η εταιρεία δεν έχει τα κεφάλαια να αγοράσει χαρτάκια φόρου. Τώρα που έρχονται οι γκάντιδες λογικά θα τον κυκλοφορήσουν για να κάνουνε σεφτέ. Ελπίζω να είναι καλός και πάνω από όλα ανατολικός.

Ανώνυμος said on :

Ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να καλύπτει το 30% της επιφάνειας αν δεν κάνω λάθος.

Pant said on :

Νομιζω το ελαχιστο ειναι 30%...σε μερικες περιπτωσεις μπορει και να το ξεπερναει

Ανώνυμος said on :

Ίσως στους καπνούς να αναφέρεται μόνο ο τρόπος αναγραφής των Χαρόσημων (μαύρο πλαίσιο, μαύρα γράμματα κ.τ.λ.) και όχι ακριβές μέγεθος.




Pant έχεις δοκιμάσει μήπως τον καπνό Bison; Έχει για σήμα ένα βίσωνα, κάτι σαν τον βόνασσο που έχουν εκεί πάνω οι Βάλτες φαντάσου ή το δικό μας μοσχάρι στο τριπλάσιο. Θυμάμαι πως είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και μαζί με τον παλιό Golden Virginia αποτελούσε τους δύο καλούς καπνούς της αγοράς (μετά σκάρτεψαν όλοι και κάναμε 15 χρόνια να δούμε επιτέλους έναν καλό καπνό)

Pant said on :

Mpa den ton prolava.alla apo oti thumamai ton kapnize enas suggenis Kai den ton alaze me tipota.nomizo oti akoma kukloforei sthn ollandia

Ανώνυμος said on :

Νομίζω είναι virginia burley και αυτός και έβγαινε μόνο στα 50gr.

Ανώνυμος said on :

χαχαχαχαχαχαχαχαχα τα στριφτά εσείς τα έχετε πάρει οικογενειακός ο παππούς στριφτό, ο εγγονός στριφτό, ο συγγενής στριφτό...τι γίνεται;

Ανώνυμος said on :

Ουδέτερος καπνός, καλός όχι όμως καλύτερος του Μάρλμπορο.Πείρα και το καινούριο πακέτο τσιγάρων είναι το ίδιο με το καπνό

Pant said on :

Διαφωνώ φιλε,πιστευω οτι ο lacky strike ειναι ο καλυτερος καπνος μεχρι στιγμης στην ελληνικη αγορα.Ο Marlboro ειναι πιο πολυ εργοστασιακο παρα καπνος στριφτου,αλλα συγκριτικα με ολους τους υπολοιπους πολυ καλυτερος

Pant said on :

Ολοι στριφτο!Εμ ο παππους με τα καπνα εφταιγε!Πως να καπνισεις εργοστασιακα εαν παραγεις καπνα.Ειναι σαν μαγειρευεις και μετα να παραγγέλνεις απο εξω!Γενικα στην οικογένεια ειχαμε παντα ενα σακουλι καπνο να βρισκεται για μετα το φαγητο.Πως νομιζεις οτι εγω αρχισα το στριφτο;

Ανώνυμος said on :

Σωστό και αυτό, εγώ πάντως το άρχισα για απλή δοκιμή μιας και μέχρι τότε δεν κυκλοφορούσαν καπνοί στριφτού στην Ελλάδα, γενικά δηλαδή σε λίγες χώρες κυκλοφορούσε καπνός στριφτού μέχρι το '90.

Κάτι λέγεται ότι κυκλοφόρησε και καπνός Davidoff ελπίζω να είναι ένα ακόμα πολύ καλό σήμα στην αγορά μας και ακόμα περισσότερο ελπίζω να είναι ο πρώτος καπνός πολυτελείας.

Pant said on :

Το ακουσα και εγω αλλα απο το πρωί που τον ψαχνω δεν τον βρηκα πουθενα.Απο ενα φιλο εμαθα οτι τον κανουν promotion στην θεσσαλονικη αλλα δεν τον πετυχα πουθενα.Λογικα μεσα στην βδομαδα θα τον βρουμε στα περιπτερα.

Καλα αμα ειναι καπνος πολυτελειας,τοτε εχουμε ξεφυγει σαν αγορα!
Εαν υπαρχει μια περιπτωση να ειναι ετσι οπως τα λες τοτε πιστευω απο το νεο ετος θα εχουμε τρελες εισαγωγες απο σηματα καπνου...

Ανώνυμος said on :

Η Ελλάδα πάντα αργούσε αλλά προόδευε απότομα.


Φίλτρα Smoking ψάξε σαν να μην υπάρχει φίλτρο από άποψη γεύσης. Δοκίμασα 8mm.

Pant said on :

Μακαρι...

εχω δοκιμασει τα ασημί.Δεν μου αρεσαν καθολου πολυ λεπτα.Πιο λεπτα και απο τα rizla ultra slim

Ποια ειναι 8mm,τα κοκκινα;

Ανώνυμος said on :

Τα κόκκινα 8mm, τα μπλε 6mm, και τα ασημί 5,3mm πολύ λεπτά συμφωνώ, πάντως ούτε τα ασημί επηρεάζουν την γεύση.

Ανώνυμος said on :

o lucky strike se pia hwra ftiahnetai, pia einai ta 3 prwta psifia tou barcode?

Ανώνυμος said on :

Στην Ολλανδία φτιάχνεται. Η BAT όλους τους καπνούς της στην Ολλανδία τους φτιάχνει. 87 νομίζω είναι το barcode της Ολλανδίας.

Giannos said on :

Νομίζω μακράν ο καλύτερος καπνός που κυκλοφορεί κατά τη γνωμη μου...Νομιζω άνετα παίρνει και ένα 8.5/10 συγκριτικά με τα υπόλοιπα brands που κυκλοφορούν.Έχει κανείς να μου προτείνει κατάλληλα χαρτάκια γιαυτόν τον καπνο? Κάνω τα ασημενια τα rizla επειδή είναι λεπτά και επιτρέπει καλύτερη αίσθηση του καπνού αλλά είμαι ανοικτός σε προτάσεις

Pant said on :

Prosopika ta agapimena mou einai ta smoking master(asimenia)tromeri geusi!

Giannos said on :

Σωστός θα το ψαξω! Θα ανανεώσεις το Blog προσθέτοντας κριτικές βιομηχανικών τσιγάρων?

Ανώνυμος said on :

Με αυτόν ταιριάζουν τρομερά και τα OCB.

Pant said on :

den nomizo file Gianno giati den ksero kai polla apo viomihanika tsigara kai episis uparhoun alla blog afieromena polu perissotero se auta para se kapnous. Ta duo agapimena mou einai tou Maurou Rodou kai tou Petrou.Ama pas sthn deksia stili tou blog tha deis ''Alla site''ekei einai ta blog pou leo.

Ανώνυμος said on :

magkes meta thn apogohteysh moy me sxedon ola ta shmata twn viomhxanikwn tsigarwn lew na arxisw strifta me thn elpida na einai safws kalytera se poiothta kai pio fysika apo ta viomhxanika.....epeidh kapniza lucky aksizei na parw ayton ton kapno??de 8elw kati poly vary.....8elw ena eyxaristo kapnisma me kalh geysh......ti proteinete?

Δημοσίευση σχολίου

 
pantkostas@gmail.com